reklama

Ondráček tvrdí, že cesta na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty byla soukromá, podle médií mu tam ovšem hráli českou hymnu a hovořili o něm jako o „delegaci z České republiky“. Věcí se dnes dnes bude zabývat i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny.

Krátký proces by s Ondráčkem udělal například starosta pražských Řeporyjí a někdejší bulvárník Pavel Novotný (ODS). „Tohle je čistá vlastizrada. Za války za tohle byl přímo na bojišti polní soud a kulka,“ zdůraznil.

Připomněl ale, že to není jediný exces, který má komunistický poslanec na triku. „Ondráček by neměl být za toto "jen" souzen jako vlastizrádce. Měl by za to být usmrcen. Bezcenný zm*d!“ je přesvědčen Novotný.

O něco mírnější, ale přesto velmi kritický je i někdejší europoslanec a sociální demokrat Libor Rouček. „Jestli se prý komunisté distancují od cesty svého poslance Ondráčka na separatistický Donbas? Nedistancují! Je to jejich politika, jejich DNA,“ mysl si.

„Čeští komunisté hrají již 98 let, od doby svého vzniku v květnu 1921, roli páté kolony všech ruských totalitních a autoritářských systémů a vlád. Tak tomu bylo za komunismu, a tak je tomu i nyní. Čekat od nich něco jiného nelze,“ dodal Rouček.