Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bezcenný zm*d! Měl by za to být usmrcen. Pavel Novotný zuří kvůli Ondráčkovi

Novotný, Pavel
Novotný, Pavel
Foto: Facebook

Návštěva komunistického poslance Zdeňka Ondráčka v Doněcku vyvolala v Česku velmi ostré reakce. Odsoudil ji nejen šéf české diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) a premiér Andrej Babiš (ANO), ale i politici napříč politickým spektrem.

Ondráček tvrdí, že cesta na území Ukrajiny ovládané proruskými separatisty byla soukromá, podle médií mu tam ovšem hráli českou hymnu a hovořili o něm jako o „delegaci z České republiky“. Věcí se dnes dnes bude zabývat i zahraniční výbor Poslanecké sněmovny.

Poslanec Ondráček dělá ostudu České republice. Na této cestě oficiálně ČR nezastupoval. Kromě videa s tímto “úspěchem” nevím, jaký byl cíl jeho cesty. https://t.co/EIc0IcLut7

— Tomáš Petříček (@TPetricek) 15. května 2019

Krátký proces by s Ondráčkem udělal například starosta pražských Řeporyjí a někdejší bulvárník Pavel Novotný (ODS). „Tohle je čistá vlastizrada. Za války za tohle byl přímo na bojišti polní soud a kulka,“ zdůraznil.

Připomněl ale, že to není jediný exces, který má komunistický poslanec na triku. „Ondráček by neměl být za toto "jen" souzen jako vlastizrádce. Měl by za to být usmrcen. Bezcenný zm*d!“ je přesvědčen Novotný.

O něco mírnější, ale přesto velmi kritický je i někdejší europoslanec a sociální demokrat Libor Rouček. „Jestli se prý komunisté distancují od cesty svého poslance Ondráčka na separatistický Donbas? Nedistancují! Je to jejich politika, jejich DNA,“ mysl si.

Ondráček přijel do Donbasu. Stojí u pobřeží Azovského moře a říká: "Krásná je ta vaše Rus". Slyší ho místní babička, co jde zrovna okolo a povídá: "Ale pane, to není Rus, to je Ukrajina". Ondráček se na ní podívá a řekne, ale babičko, vy jste se za svobodna také jmenovala jinak.

— Daniel Herman (@DanielDherman) 16. května 2019

„Čeští komunisté hrají již 98 let, od doby svého vzniku v květnu 1921, roli páté kolony všech ruských totalitních a autoritářských systémů a vlád. Tak tomu bylo za komunismu, a tak je tomu i nyní. Čekat od nich něco jiného nelze,“ dodal Rouček.

Témata:  Zdeněk Ondráček Pavel Novotný Libor Rouček Tomáš Petříček

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy