reklama

Moderátor Martin Veselovský na Ivana Davida vytáhl volební noviny SPD z dubna. V nich se píše, že se muslimové v Česku chtějí vyzbrojit. Lídr strany pro volby do Evropského parlamentu tvrdil, že to je povinnost každého dobrého muslima, který chce prosazovat džihád a rozšíření islámu po světě.

Když se jej Veselovský zeptal, zda se chtějí muslimové v Česku ozbrojovat a šířit islám, odpověděl David, že to neví. „Kolik znáte ozbrojených muslimů v Česku?“ chtěl jasnou odpověď moderátor. „Já osobně neznám ozbrojeného muslima,“ přiznal David. Dodal, že nemůže ověřovat každou věc, která se objeví ve volebních novinách. Předpokládá prý ale, že ten, kdo to napsal, to ověřené má.

Slova politika kandidujícího za SPD do Evropského parlamentu naštvala bývalého novináře, současného europoslance a lídra kandidátky nového hnutí Evropa společně (ESO) Jaromíra Štětinu.

„Znám desítky muslimů žijících v Česku. Často s nimi mluvím. Nenarazil jsem ani na náznak toho, že by se u nás muslimové ozbrojovali. Ale muže se to stát, když nenávist šířená SPD překročí myslitelné hranice,“ varuje politik.

Sdílel také fotky předvolebních novin hnutí Tomia Okamury. „SPD šíří nenávist. Upozorňuju na to, že nenávist je předstupněm násilí. Okamura ohrožuje bezpečnost naší země,“ dodává Štětina.