Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš i Faltýnek jsou lháři? Šlechtová si vylila srdce a sklidila za to obří posměch!

Šlechtová, Karla
Šlechtová, Karla
Foto: Instagram

Poslankyně a bývalá ministryně obrany a ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová již několikrát zkritizovala vládu hnutí ANO, v jehož poslaneckém klubu zasedá v poslanecké sněmovně jako nestranická poslankyně. K její kritize se vyjádřila i poslankyně Markéta Pekarová Adamová (TOP 09).

Poslankyně Šlechtová se kriticky vyjádřila k vedení ANO s nímž úzce spolupracovala, jelikož byla členkou vlády předsedy hnutí Andreje Babiše. V rozhovoru pro DVTV.cz uvedla, že Jaroslav Faltýnek (ANO) nesdělil pravdu ohledně zakázky pro Kapsch.

Podle jejího vyjádření s ní na rovinu nejednal ani předseda ANO Babiš. Kritický názor bývalé ministryně obrany vycházel také z toho, že na ministerském postu měla přístup k utajovaným informacím. "Spoustu informaci bych si přála ani nevědět," uvedla k problému Šlechtová. 

Babiše s Faltýnkem označila za lháře, čehož si všiml i titulek rozhovoru, od kterého se následně Šlechtová distancovala. "Titulek a zbytečné útoky DVTV v počátku rozhovoru nebudu komentovat," napsala na Twitteru.

Stojím za požadavky naší armády a generálem Opatou. Armáda potřebuje přezbrojení a to co nejdříve. Ministr obrany musí více komunikovat s médii, veřejností a politiky. Titulek a zbytečné útoky DVTV v počátku rozhovoru nebudu komentovat. #dokoukatdokonce https://t.co/cfLYqrP0Fj

— Karla Slechtova (@SlechtovaKarla) May 17, 2019

Nicméně rozhovor okomentovala ještě na svém profilu na Facebooku. "Byla jsem v DVTV, kde se mě pan Veselovský ptal, jakou má jako občan jistotu, že si z 50 mld zakázky na BVP nikdo nic "neuloupne". To je dobrá otázka, kdyby jí nepředcházelo 10 minut bulvárního rozpitvávání mé dva měsíce staré osobní emoce. Ano, za starým příspěvkem si stojím. Některé věci mě prostě žerou. Ale z celého rozhovoru mám pocit, že jeho cílem nebylo něco se dozvědět, ale pošpinit. I ten titulek je neodpovídá obsahu rozhovoru."

Rozhořčenosti poslankyně si všimla i její kolegyně Markéta Pekarová Adamová. Nicméně připomněla faktickou podporu Šlechtové současné vládě.

"Karly Šlechtové, která si stěžuje, že Babiš i Faltýnek jsou lháři, by mi bylo za normálních okolností i líto. Ale není. Karla Šlechtová hlasovala pro důvěru současné vládě, je tedy za současný stav zodpovědná. Stejně jako všichni, kteří k tomuto "prozření" ještě nedošli," uvedla na sociální síti politička z TOP 09 Pekarová Adamová.

Karly Šlechtové, která si stěžuje, že Babiš i Faltýnek jsou lháři, by mi bylo za normálních okolností i líto. Ale není. Karla Šlechtová hlasovala pro důvěru současné vládě, je tedy za současný stav zodpovědná. Stejně jako všichni, kteří k tomuto "prozření" ještě nedošli.

— Markéta Adamová (@market_a) May 17, 2019

Jak Šlechtová uvedla v rozhovoru, z klubu hnutí ANO vystoupit nehodlá, tudíž není zcela jasné, jak kritiku kvůli předsedovi Babišovi a také vůči prvnímu místopředsedovi hnutí Faltýnkovi, myslí vážně.

Témata:  Karla Šlechtová Markéta Adamová Andrej Babiš Jaroslav Faltýnek

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 12:34

USA o útoku na Izrael údajně věděly několik dní dopředu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena v neděli kategoricky odmítla tvrzení tureckých, jordánských a iráckých představitelů, podle nichž Írán 72 hodin před masivním dronovým a raketovým útokem na Izrael varoval Spojené státy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy