reklama

Soukup si neodpustil rýpnutí do těch, kteří pro ČT pracují. „Dělat tam, to je velké štěstí. To je za odměnu,“ tvrdí moderátor, který různé výpady proti veřejnoprávní televizi provádí pravidelně ve všech svých pořadech. „Kdo neokrádá stát, okrádá rodinu, to jim tam jde,“ posmívá se novinářům.

Pak přešel i ke generálnímu řediteli ČT Petru Dvořákovi a faktu, že vlastní nemovitosti za asi 100 milionů korun. „To určitě koupil za poctivě vydělaný český peníze. Vůbec žádný odkloněný prachy v tom nebyly a ta částka taky nesouhlasí,“ parafrázoval Soukup legendární hlášku bývalého fotbalisty Tomáše Ujfalušiho.

Připomněl také článek Mladé Fronty Dnes, který s článkem o Dvořákově majetku zveřejnil. „Pojďme si to shrnout. Petr Dvořák si přijde zhruba na 500 tisíc hrubého měsíčně. Neoficiálně je to multimilionář,“ rýpnul si Soukup s tím, že Dvořák tvrdí, že si ty peníze všechny vydělal.

Faktem ovšem je, že Dvořák dlouhé roky před nástupem do ČT pracoval na vysokých manažerských pozicích – mimo jiné jako ředitel soukromé televize Nova, kde bral jiné platy než dnes. Podle expertů proto není divné, že si vydělal tolik.

Soukup ale, jak se zdá, podobným tvrzením nevěří. „„Já mám pro něj výzvu. On na mě nadává... Newsroom a Luboš Rosí říká, že jsem ostuda českých médií. Ani minutu nemám k veřejnosti mluvit zvrácené názory, protože kdo mě poslouchá, bude taky zvrácenej jako jsem já,“ zlobil se majitel Barrandova.

I proto poslal šéfovi veřejnoprávní televize vzkaz. „Chtěl bych oficiálně vyzvat pana Dvořáka, když si to vydělal, ať za posledních pět let ukáže daňové přiznání,“ žádá ho Soukup.