Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neskutečný debakl, ostuda celoevropského rozměru! Kvůli výsledku ČSSD to ve straně vře!

Libor Rouček
Libor Rouček
Foto: liborroucek.cz

Sociální demokraté ve volbách do europarlamentu naprosto propadli, Volilo je pouze 3,95 procenta lidí, což znamená, že nezískali ani jeden mandát. V minulém funkčním období přitom ČSSD měla hned 4 europoslance. Velmi kriticky se k výsledku vyjádřil například někdejší sociálně-demokratický europoslanec a bývalý místopředseda Evropského parlamentu Libor Rouček.

„Neskutečný debakl ČSSD! Strana, která přivedla naši zemi do EU, strana která měla své evropské komisaře, místopředsedu EP i evropských socdem, nyní nemá nic! Ostuda celoevropského rozměru..“ nebere si servítky Rouček.

Zamýšlí se také nad příčinami toho, proč ČSSD přišla o voliče. Tou první je podle něj dlouhodobá neochota a neschopnost řešit problémy kmotrovství, klientelismu, korupce, vnitrostranických machinací a podvodů při sestavování kandidátek.

To je ale jen začátek. Vzápětí přidává další důvod. „Dlouhodobá neschopnost průběžně modernizovat a otevírat stranu progresivním myšlenkám, lidem, trendům a podmínkám 21. století. Tím třetím je podle něj „strategicky chybné rozhodnutí účastnit se vlády trestně stíhaného estébáka Babiše.“

Volby do Evropského parlamentu nedopadly pro ČSSD dobře. Nebudu tady malovat zeď narůžovo, říkat, že chybělo málo, nebo že příště to dopadne lépe. Nemáme ani jednoho europoslance. A to mě moc mrzí.

— Jana Maláčová (@JMalacova) 27. května 2019

„Nebude-li ČSSD schopna tyto 3 příčiny urychleně řešit, výsledek příštích voleb bude pro ni ještě tragičtější,“ varuje na facebooku Rouček, který byl v 2009 zvolen jedním z místopředsedů Evropského parlamentu.

Jeden z diskutujících se zajímal o to, jak by teď měla strana zareagovat. „Totální změna, které strana není bohužel schopna,“ posteskl si Rouček.

Témata:  Eurovolby Sociální demokracie (SOCDEM) Libor Rouček

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy