reklama

„Pravda a láska zvítězila nad nenávistí,“ píše hned na úvod Jiří Ovčáček. Evropské volby podle něj navíc potvrdily trend. „Andrej Babiš má našlápnuto s přehledem zvítězit ve volbách do Poslanecké sněmovny. A znovu se stát premiérem.

Poukazuje na fakt, že se tak děje navzdory demonstracím organizovaným skupinou Milion chvilek pro demokracii. „Na tom nezmění nic nenávist z Václaváku, antibabišovská opozice nebo mainstreamová média. Svůj osud má v rukou výhradně Andrej Babiš,“ píše mluvčí Hradu na svém webu Svobodný názor.

Pustil se také do novinářů. „Neudělá-li fatální chybu, výzkumníci veřejného mínění a mainstreamoví novináři vzteky po parlamentních volbách snědí čerstvý výtisk nenáviděné Mladé fronty DNES. A Respekt bude potažen černým flórem,“ rýpnul si.

Už teď je podle jeho slov výsledek voleb do Evropského parlamentu předmětem mudrování četných komentátorů, kteří jsou rozladěni z vítězství vládního hnutí ANO a tak připravují podivné rozbory, které mají „dokázat”, že Babiš vlastně nevyhrál.

„Marná to snaha! Hnutí ANO je vítězem v mnoha ohledech. Navýšilo počet europoslanců o dva. Navzdory brutální antikampani, do které byla zapojena i řepka a dokonce uzeniny, potvrdilo pozici lídra české politické scény. Hlavní vládní strana zvítězila v polovině funkčního období kabinetu, to není vůbec samozřejmost,“ pochvaluje si mluvčí prezidenta.

„502 343 občanů řeklo své ano hnutí ANO. A to je ta nejdůležitější odpověď nenávisti z Václaváku. Občané prostě ve svobodných a demokratických volbách jasně vzkázali, že ulice v této zemi nemá rozhodovat. Ano, není nadsázkou prohlásit, že pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí,“ vzkázal Čechům Ovčáček.