Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sexuální výlet primátora Hříba? Komunista Filip by si měl dát opáčko ze zeměpisu

Zdeněk Hřib
Zdeněk Hřib
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Opoziční poslanci chtěli na včerejší schůzi sněmovny projednávat cestu Zdeňka Ondráčka (KSČM) na Donbass, kde přijal pocty separatistické vlády podporované Ruskem nicméně neuznané mezinárodním společenstvím. Předseda komunistů Vojtěch Filip vystoupil na jeho obranu, na což záhy zareagoval pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Přestože ruská média informovala o návštěvě poslance Ondráčka jako o zástupci České republiky, tak KSČM označila cestu za soukromou, tudíž podle názoru strany cesta nemusí nikoho zajímat. Filip také zkritizoval cestu politiků České pirátské strany na Tchaj-wan a na tiskové konferenci Poslanecké sněmovny ji označil kontroverzním výrokem za "sexuální výlet".

Podle pražského primátora Hřiba si však komunista Filip popletl Tchaj-wan s Thajskem, který je na rozdíl od Tchaj-wanu populárním cílem sexuální turistiky.

"Vojtěch Filip místo aby řešil Ondráčka v Doněcku, tak se trefuje do naší pracovní cesty na Tchaj-wan, kterou označuje za "sexuální výlet". Proto si musíme dát malé opáčko ze zeměpisu speciálně pro soudruha Filipa: Tchaj-wan není Thajsko a za sexuální turistikou se tam nejezdí. Místo toho tam můžete obdivovat supermoderní dopravu (třeba metro bez řidičů, které by mohlo být inspirací pro naše metro D) nebo luskouny (které jsme vyjednali i pro pražskou zoo)," uvedl v příspěvku na Facebooku Hřib.

Náplň pracovní cesty tak připomněl i ve svém komentáři, mimo jiné pražský primátor jednal i o přímé lince z Tchaj-wanu do Prahy. Zároveň by ho zajímalo, jaký přínos měla pro srovnání cesta poslance Ondráčka. "Vcelku by mě ale zajímalo, čím se inspiroval pan Ondráček od separatistů v Doněcku nebo jaké přínosy pro Česko jeho cesta měla," dodal pirátský primátor.

 

Hřib doprovodil svůj komentář komickou infografikou, nicméně zdůraznil, že by měla být brána s nadhledem, jelikož rozhodně tím nechce nikoho urazit. "Věřím tomu, že lidé budou brát obrázek s nadhledem a nikdo se neurazí. Vizuální zkratka je pro podobný obrázkový humor nezbytná, jinak by to nefungovalo," napsal pirátský politik.

Témata:  Zdeněk Hřib Vojtěch Filip Zdeněk Ondráček Tchaj-Wan Donbass v Doněcku

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy