reklama

Okamura dnes poslance varoval, že „přestává veškerá legrace“. „Ladislav Jakl, který je členem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání nominovaný hnutím SPD - a zdůrazňuji, že lidovci se smějí a předseda KDU-ČSL pan Výborný se teď směje tomu, že Ladislav Jakl byl zmlácen podruhé. Ano, koukám na vás, smějete se, ať to všichni slyší, i toto video zveřejním na sociálních sítích. Teď jste se smál a viděla to celá Sněmovna a víte, o čem bych mluvil,“ rýpal do šéfa lidovců Okamura.

„Láďa je ve vojenské nemocnici a teď mu píchali injekce opět proti bolesti. Přitom byl několik dní doma pod prášky, protože byl modrý a byl zmlácen ještě z toho sobotního útoku,“ popisoval předseda SPD na plénu. „A já tedy musím říci za nás, že takovýmto politickým terorismem vůči svým odpůrcům se chopili moci skutečně nacisté. To, co předvádí dneska tzv. "sluníčkáři", že lidé budou v naší zemi mláceni jen proto, že jsou nějak spojeny názorově s hnutím SPD, to už považuji skutečně za čáru,“ je přesvědčený Okamura.

Morální odpovědnost za tento útok podle něj nese také ministerstvo vnitra a ministr Jan Hamáček, který o SPD podle Okiamury šíří lži.

Proti Okamurovým slovům se Výborný obratem ohradil. „Demagogy ze zásady neposlouchám. Proto když dnes mluvil v PS Tomio Okamura, neposlouchal jsem ho. Pokud jsem se v tu chvíli usmál, rozhodně to nemělo žádnou souvislost s tím, co říkal. Jsem ten poslední, který by se chtěl vysmívat neštěstí druhých. Útoky na politiky odsuzuji,“ ujistil všechny předseda KDU na twitteru.