reklama

Ke kauze Babiše a vrácení dotací se vrátil i známý reportér Jan Tuna. „Tak jen abychom všichni věděli, o čem a o jakých penězích se tady bavíme. Od vstupu Andreje Babiše /trestně stíhaného usvědčeného agenta komunistické Státní bezpečnosti, mnohaletého člena KSČ/ do politiky získal jeho Agrofert na dotacích z kapes daňových poplatníků 7 MILIARD KORUN. 7 000 000 000,“ vysvětluje Čechům Tuna.

Poukazuje také na to, co by se za tyto peníze dalo v Česku pořídit. „Za to by se dalo postavit v nemocnicích např. 14 chirurgických pavilonů. 14 chirurgických pavilonů. Nebo 140 škol. 140 škol. Nechává si vyplácet stále více a více. V roce 2017 2 MILIARDY. 2 000 000 000,“ opakuje pro zdůraznění zásadní čísla.

Vysvětluje také, že tyto finance pocházejí z kapes daňových poplatníků z celé Evropské unie i České republiky včetně těch nejchudších! „Do kapes multimiliardáře, který prý nešel do politiky kvůli penězům. To si žádný jiný politik v historii této země nedovolil. Ani ti nejproklínanější,“ varuje Tuna.

„A na sociálně slabé, ohrožené děti a důchodce v rozpočtu, z našich daní Babišova vláda peníze nemá,“ zlobí se. „Každý z nás by měl každý den nosit červenou kšiltovku a triko s nápisem: I JÁ JSEM SPONZOREM ANDREJE BABIŠE A AGROFERTU!!!“ utahuje si z Babišovy čepice.

Na závěr poslal vzkaz těm, kteří hnutí ANO a Babišovi ve volbách odevzdávají svůj hlas. „Tak až ho zase budete volit, vzpomeňte si na to, že třeba i tu předvolební kampaň dělá i za Vaše peníze. Že jsme se mu na to všichni složili jako na Národní divadlo,“ připomíná reportér.