Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Českem v úterý projde největší demonstrace od revoluce!

Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Prahou prošla demonstrace proti Babišovi
Foto: Petr Čepela / INCORP images

V úterý 4.6.2019 od 18:30 hodin se na pražském Václavském náměstí bude konat další demonstrace proti premiéru Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Podle organizátorů půjde o největší demonstraci od roku 1989, očekává se až 100 tisíc protestujících. Podporu akci vyjádřila i některá pražská divadla.

Do úterní demonstrace se zapojí i pražští divadelníci. Podporu spolku Milion chvilek pro demokracii vyjádřily například Dejvické divadlo, Divadlo Na zábradlí, divadlo Demago a Divadlo Na Jezerce.

Divadlo Na zábradlí kvůli úterní akci dokonce posunuje čas večerního představení. Vážení diváci, Zítra 4.6. posouváme začátek představení Zlatá šedesátá z 19:00 na 20:00. Tímto krokem chceme podpořit iniciativu Milion chvilek pro demokracii pořádající akci Máme toho dost! Demisi! (5). Pokud se tedy chystáte na Václavák, stihnete i reprízu šedesátek,“ uvádí divadelníci.

Stejně se zachovalo i Dejviceké divadlo. „Začátek představení Co.media v Anti.kvariátu DD 4. 6. 2019 výjimečně ve 20:30! Vážení diváci, rádi bychom Vás upozornili na změnu začátku červnového (4. 6. 2019) intermediálního integrálu Martina Myšičky Co.media, tentokrát s hosty armádním generálem Petrem Pavlem a PhDr. Petrem Kolářem. Výjimečně začne o půl hodiny později, tedy ve 20:30,“ píše se na facebookových stránkách divadla.

Našim demonstracím vyslovují podporu i divadla. Nově se přidává Dejvické divadlo, Divadlo Na zábradlí, divadlo Demago a Divadlo Na Jezerce. Děkujeme! pic.twitter.com/B5Ucx2U9WN

— Milion chvilek pro demokracii (@milionchvilek) 3. června 2019

„Rozhodli jsme se tak i po dohodě s pozvanými hosty proto, že na 18:30 svolává spolek Milion Chvilek v rámci kampaně Milion chvilek pro demokracii demonstraci na Václavské náměstí. A vzhledem k tomu, že demokracie bude zároveň jedním z témat úterní Co.medie, rádi bychom umožnili těm, kteří mají vstupenku na setkání s hosty Martina Myšičky a zároveň by rádi vyjádřili svůj postoj na demonstraci, aby se, podobně jako my, mohli zúčastnit obou akcí. Věříme, že toto naše rozhodnutí přijmete s pochopením,“ dodalo Dejvické divadlo

Jak se zdá, diváci opravdu pochopení mají, pod příspěvkem vyjádřili divadlu za jeho rozhodnutí podporu.

Řada známých tváří vystoupí přímo na pódiu. K demonstrantům promluví herečka Bára Hrzánová, herečka a moderátorka Jitka Čvančarová, muzikant a zpěvák Mário Bihári, kapela BUTY, či zpěvačka Hana Ulrychová, která zazpívá hymnu.

Témata:  Praha Andrej Babiš demonstrace proti Babišovi (6. 5. 2019)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy