Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vlhký sen o Babišovi, Zemanovi a Ovčáčkovi? Hradní mluvčí se Soukupem opět perlili

Ovčáček, Jiří
Ovčáček, Jiří
Foto: Facebook

Glosa - Jiří Ovčáček opět navštívil své oblíbené místo v TV Barrandov, kde se prezentoval za podpory kontroverzního moderátora a zároveň vlastníka televizní stanice Jaromíra Soukupa. Jako obvykle došlo na kritiku politických názorů, které hradnímu mluvčímu nekonvenují a také se vymezil vůči projevům svobody.

Hradní mluvčí se nejdříve vymezil vůči agresivitě mezi politiky a za příklad vytyčil prezidenta Zemana s jeho odstupujícím protějškem ze Slovenska Andrejem Kiskou. Jedná se o přátele, i když mají velmi odlišné politické názory. Vskutku velkorysý přístup k politice jen škoda, že hradní ústa zasypávají veřejný prostor a zejména sociální sítě urážkami a kritikou, ještě častěji než sám prezident, což je úctyhodný výkon. 

Ovčáček také vysvětlil, kdo je za vzrůstající agresivitu v politickém prostoru odpovědný. "To přichází ze západu, útoky se prohlubují, situace v Evropě není dobrá, i u nás se to pomalu stává pravidlem,“ sdělil na TV Barrandov.

Příčinou střetů je podle tiskového mluvčího Hradu zájem o svobodu. "Agresivitu hlavně můžete nejvíce vidět na straně těch, kteří paradoxně neustále hovoří o demokracii, to je totalitní metoda, totalitáři hovoří často o svobodě,“uvedl s tím, že neuznává liberální demokracii.

Tento výrok se komentuje jen obtížně, jelikož totalita a svoboda jsou poněkud protichůdné termíny, které mluvčí překotně spojil. Jak následně uvedl, ona agresivita se projevuje především na pokojných demonstracích, které v poslední době proběhly. Pokud si srovnáme demonstrace Žlutých vest ve Francii a protestující na Václaváku v Praze, dostaneme odpověď, kde jde o agresivitu a kde o pokojné vyjádření názoru.

Ovčáčkovi se pochopitelně nelíbí, že se na demonstracích objevují posměšné nápisy ohledně prezidenta Zemana, za což by asi svým nadřízeným mluvčí pochválen nebyl. Jak se prezident Zeman opakovaně vyjádřil, jadrnou kritiku a urážky má v oblibě a jsou nedílnou součástí jeho bonmotů.

Na závěr mluvčí uvedl, že nejvyšší představitelé státu, prezident Zeman a předseda vlády Babiš, k nimž skromně zařadil na stejnou úroveň sebe a moderátora Soukupa, jsou součástí vlhkých snů jejich oponentů. Možná se jedná o osobitý způsob, jak pěstovat přátelství s lidmi s odlišnými politickými názory po vzoru prezidentů Zemana a Kisky.

Témata:  Jiří Ovčáček Jaromír Soukup Miloš Zeman Andrej Kiska

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy