Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Komunisté na staré metody nezapomněli, začali šířit podivnou teorii

Na Václavském náměstí se podle odhadů sešlo 120 tis. lidí
Na Václavském náměstí se podle odhadů sešlo 120 tis. lidí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Na oficiálním Facebooku KCŠM se objevil hoax o tom, jak neznámí lidé nabízeli peníze za účast na včerejších demonstracích proti předsedovi vlády Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Ačkoliv se jedná o nijak neověřenou zprávu strana se jí chlubí na svém profilu.

Pod dopise je podepsaný pan František Kudláč, který údajně vypátral podezřelou událost. Po severovýchodě Čech se potulují podezřelí mladí lidé, kteří nabízejí jenom tak jízdenky do Prahy a finanční honorář.

"Miliónový chlívek se činí. A prachů má jak šlupek. A teď něco tuty! O víkendu jsem byl v Jablonném nad Orlicí. A moje bývalá žena, která tam žije mi říkala, že tam obcházeli mládenci a nabízeli: lístek do Prahy a zpět, oběd + 1000,- za účast na úterním srocení. Takhle to dělají. Lístek do Prahy stojí z Jabla 220 kč. Zpátečka tedy pomalu 500,- +1000,- + cca 200,- za oběd takže jen z Jablonného cca 2000,-/ks. A ti borci to taky jistě nedělají zadarmo," popsal činnost dnenších mladých lidí v Jablonném nad Orlicí.

Naštěstí v příběhu vše dobře dopadlo a aktérka si nenechala nic vnutit. "Lída je poslala někam a neví o nikom z jejího okolí. Ale nějaké mladé jistě zlanařili. Kdo by se z tak dalekého lontu rád nepodíval grátis do Prahy? Takto se rozjeli po republice a organizují "spontánní" demonstrace," píše se na oficiálním facebookovém profilu strany.

Na závěr uvedeného dopisu nechybí odkaz na Georga Sorose, který bývá pravidelně součástí různých konspiračních teorií. Sdělení připomnělo na závěr také jinou konspiraci ohledně údajně mrtvého studenta Šmída během událostí sametové revoluce v roce 1989. Šlo o nastrčeného agenta StB mezi studentskými demonstranty, který omdlel a následně se začala šířit informace, že během nepokojů zemřel člověk.

Že teorii šíří právě komunistický profil není žádný div. Strana má s nucením lidí demonstrovat bohaté zkušenosti. Zejména během únorového převratu v roce 1948, kdy komunisté navezli dělnické demonstranty do Prahy, aby vytvořili nátlak na prezidenta Beneše, který měl umožnit komunistické převzetí moci a následné ukončení demokracie v tehdejším Československu.

Témata:  KSČM George Soros demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 13:40

Mrazivé počasí se v Česku zdrží: Zimní kabáty neodkládejte, přituhne

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek vydal dvě výstrahy před projevy zimního počasí, které jsou očekávány v následujících hodinách a dnech. Na většině území má v noci opět mrznout, na horách pak bude vydatně sněžit.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy