Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečekané! Babiš se omluvil za svá slova o protivládní demonstraci!

Na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí
Na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Premiér Andrej Babiš (ANO) se snaží předstírat, že protivládní demonstrace, které se konají nejen v Praze, ale i v regionech, příliš nesleduje. Tu včerejší, na které se sešly desetitisíce lidí, dokonce zlehčoval, čímž demonstranty pořádně naštval! Nakonec se ale omluvil.

Babiš v úterý, kdy se na Václavském náměstí konala obří demonstrace, celé protesty shazoval slovy: „Je hezky, tak oni tam chodí teďka na koncerty.“ Tvrdil také, že protesty ani nesleduje.

Jeho slova vyvolala pořádnou bouři, na sociálních sítích to premiér pořádně schytal! „Škoda, že si pan premiér také nešel včera poslechnout,, koncert na Václaváku. Tam se hrálo,“ vzkázal jeden z Čechů Babišovi. „Nehraje tam Krystof ani Michal David tak to nebude pro Bureše dobrý koncert,“ rýpnul si další.

Nevím, nevím, jestli tihle lidi přišli kvůli koncertu. Tyhle verše z žádný písničky neznám. Ale jestli to má bejt koncert, tak všichni vyvolávají jakousi kapelu Demise... ? pic.twitter.com/JUwrumLxYw

— Jan Moláček ?? ?? (@janmolacek) 4. června 2019

I Babišovi zřejmě došlo, že v tomto případě přestřelil a za svoje slova se nakonec ve středu ráno omluvil – i když poněkud neobratně. Svá slova dnes označil za nadsázku. „Asi to bylo nepatřičné, takže já se omlouvám," řekl.

Už šest týdnů Češi protestují nejen proti Babišovi, ale i proti ministryni spravedlnosti Marii Benešové (za ANO). Při posledních protestech k požadavkům demonstrantů přibyla výzva k odstoupení Babiše. V úterý demonstranti zaplnili pražské Václavské náměstí, organizátoři ze spolku Milion chvilek odhadli účast na 120.000 lidí.

Témata:  Andrej Babiš demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019)

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy