Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jurečka se pustil do EET na kosmickou dopravu, Kalousek mu to však spočítal

Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09 (25.11.2017).
Miroslav Kalousek na sněmu TOP 09 (25.11.2017).
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Vládní poslanci hlasují pro další vlnu Elektronické evidence tržeb, která zahrne řadu podnikatelských odvětví. Řada z nich je velmi kuriózních, čehož si všiml i opoziční poslanec Marian Jurečka (KDU-ČSL). Miroslav Kalousek (TOP 09) však upozornil, že Jurečka EET podpořil v době, kdy byl součástí vlády.

Součástí legislativní úpravy na rozšíření EET jsou i specifika, o jaké druhy činnosti se jedná. Řada z nich je však pro české prostředí poměrně neobvyklá.

"Vládní koalice právě podpořila zavedení EET i na kosmickou dopravu, po velbloudech další výrazný krok v rovnání podnikatelského prostředí v podání této vládní sestavy.  Absurdita tohoto vládního návrhu na rozšíření EET ve třetí a čtvrté vlně právě dosáhla mléčné dráhy," uvedl s nadsázkou na sociální síti Twitter lidovecký poslanec Marian Jurečka.

Za absurdní považuje tuto součást legislativy o rozšiřování EET i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek.

"Ano. Máte pravdu. Stejně tak, jako jste ji neměl, když jste zákon o EET podporoval a pomohl prosadit i za cenu násilného ukončení diskuze. Vaše názorová flexibilita mi bere dech," zareagoval kriticky poslanec Miroslav Kalousek, který je na sociálních sítích velmi aktivní.

V kritice bývalého ministra zemědělství Jurečky pak pokračoval. "On totiž ten Váš tweet neříká pravdu. 3. a 4. vlna byla schválena již v tom původním návrhu, který jste Vy KDU-ČSL prosadili. Teď jen hlasujeme o vládním návrhu, který musí opravit paskvily, které jste schválili a které nařídil opravit Ústavní soud," napsal Kalousek.

Jenže Kalouskovu rozčilení na sociální síti nebyl konec. Jeden z diskutéru ho obvinil ze snahy zavést registrační pokladny, které měly podobný cíl jako současná EET. "Schválený, leč dosud neúčinný zákon o registračních pokladnách byl zrušen v r.2007 na návrh ministra financí M. Kalouska. Následně jsem vyhodil 537 úředníků FS, které na reg.pokladny Sobotka nabral. Na EET jich bylo nabráno dvakrát tolik," vymezil se politik TOP 09.

Témata:  Marian Jurečka Miroslav Kalousek elektronická evidence tržeb

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy