Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Grilování v ČT: Moderátor Takáč se pustil do Metnara, ten se pořádně zapotil!

Lubomír Metnar
Lubomír Metnar
Foto: Lubomír Metnar / hnutí BOS

Moderátor České televize Daniel Takáč hostil ministra obrany Lubomíra Metnara v pořadu Interview na ČT24. Pochopitelné ho nezajímaly jen otázky na resort obrany, ale také na politické dění posledních dní, kdy na 120 tis. demonstrantů zaplavilo Václavské náměstí. Ministr Metnar si svými odpověďmi zcela jistý nebyl.

Moderátor hned na úvod pořadu položil otázku, jaké to je být členem vlády, proti níž se schází na Václavském náměstí více než sto tisísc lidí. „V zasedání ve vládě jsem nějakou podstatnou změnu nezaznamenal. Tam panuje dobrá atmosféra,“ uvedl Metnar, že navzdory demonstracím, řadovým členům vlády se společná zasedání líbí.

Na druhou stranu ministr obrany uvedl, že osobně ze situace není nadšený. „Ty demonstrace... moc mě to mrzí, říkám si na jednu stranu, jestli některá témata nejsou zneužívána. Evropská komise říká, že se jedná o předběžnou auditní zprávu, a ta reakce jestli není nepřiměřená,“ uvedll Metnar k auditní zprávě Evropské komise, kterou v poslední době vyvrcholil dlouhodobý problém střetu zájmu firmy Agrofert uložené ve svěřenském fondu premiéra Andreje Babiše (ANO).

Jenže moderátor Takáč téma nehodlal opustit a rozhodl se, že se ministra zeptá na další detaily. „Vy teď stojíte jako ministr vlády tváří v tvář Václavskému náměstí, které nesouhlasí s tím, jak funguje předseda vlády, jíž jste členem,“ uvedl provokativně moserátor ČT. „Hodnotím to tak, že se jedná o předběžnou zprávu a závěry mohou být jiné,“ řekl Metnar, že významu dokumentu v podstatě nerozumí.

Velmi dobře však poslouchal své vládní kolegy. „Ano, zamýšlel jsem se. Viděl jsem a slyšel ty příspěvky nejen pana premiéra, ale i ministra Brabce. Viděl jsem v tom reálnost, konstruktivnost. Já těmto agumentům věřím,“ řekl ministr obrany, argumenty uvedené uvedenou dvojicí mu příjdou konkrétní a rozumí jim.

Moderátora však zajímalo, jestli nepovažuje současný problém za důvod k opuštění vládní formace, na co již značně rozhozený ministr vnitra za hnutí ANO řekl jen, "ne!".

Témata:  Lubomír Metnar Daniel Takáč demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019) vláda

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 16:44

Kyjev: Situace na frontové linii na Ukrajině se bude neustále zhoršovat

Situace na frontové linii na Ukrajině se v následujících týdnech bude pravděpodobně neustále zhoršovat. Řekl to šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov v pondělním rozhovoru pro ukrajinskou verzi stanice BBC.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy