Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Autobus narazil na Kroměřížsku do stromu, devět zraněných

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Záchranáři v akci, ilustrační fotografie
Foto: Lukáš Urban, EuroZprávy.cz

Při dnešní nehodě linkového autobusu ve Střílkách na Kroměřížsku se zranilo devět lidí, všech osm cestujících i řidič. Dvě zranění jsou těžká, řekla dnes ČTK mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Dvacetiletou zraněnou ženu přepravil do zlínské nemocnice vrtulník. Silnice druhé třídy je v místě nehody uzavřená, policie dopravu odklání.

"Osmadvacetiletý řidič linkového autobusu jel směrem od hlavního tahu I/50 na Střílky. Těsně před obcí najel na krajnici, ta se pod ním utrhla a vjel do příkopu, kde čelně narazil do stromu," uvedla Kyšnerová. Šest z devíti zraněných utrpělo lehká zranění.

Mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan ČTK řekl, že kromě ženy transportované vrtulníkem převezli zdravotníci dva zraněné do nemocnice do Zlína, tři zraněné do Uherského Hradiště a tři do Kroměřížské nemocnice. Vrtulník vyslala Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, která na místo nehody poslala i pozemní posádku.

Témata:  nehody autobusů Olomoucký kraj Autobusy Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy