reklama

Starec řídil stranickou pokladnu s přestávkou 11 let. "Důvodem je finanční situace strany," řekl serveru předseda ČSSD Jan Hamáček.

Strana podle něj musí šetřit, a to i na platech. "Jeho práci si přerozdělí po odboru, nikoho nového přijímat nebudeme," dodal Hamáček.

Sociální demokracie v minulém roce hospodařila se ztrátou přes 33 milionů korun, v roce 2017 hlavně kvůli oslabení ve sněmovních volbách vykázala ztrátu téměř 40 milionů korun.

ČSSD navíc tíží letitý spor - podle pravomocného rozsudku soudu má zaplatit dědicům svého někdejšího advokáta Zdeňka Altnera 338 milionů korun za právní služby při získání Lidového domu. Nejvyšší soud v pátek na elektronické úřední desce zveřejní, jak rozhodl o dovolání ČSSD. Na rozhodnutí Nejvyššího soudu čekají účastníci sporu od roku 2016. Nárok Altnerových dědiců může soud potvrdit či změnit, stejně tak by mohl vyhovět ČSSD a nařídit nové projednání sporu. Sociální demokraté tvrdí, že potřebné peníze mají v každém případě zajištěné a situaci by zvládli.