Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda malých fotbalistů u Litovle: Proč došlo ke srážce s kamionem?

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Nehodu autobusu převážejícího malé fotbalisty na D35 u Litovle vyšetřuje policie pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Autobus narazil do kamionu odstaveného u krajnice, zraněno bylo 18 lidí. Okolnosti nehody policie vyšetřuje, škoda byla vyčíslena na půl milionu korun, informovala dnes ČTK mluvčí policie Jiřina Vybíhalová. V nemocnici zůstávají po nehodě dva zranění.

"Příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k dopravní nehodě došlo, jakož i míru zavinění obou řidičů kriminalisté nadále prověřují. Řidič nákladního vozidla se podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by byl ovlivněn alkoholickými nápoji. Případné ovlivnění řidiče autobusu zjišťujeme," uvedla policejní mluvčí.

V autobuse, který jel po silnici ve směru na Mohelnici z Prostějova, cestovalo vedle řidiče dalších 27 cestujících, z toho dva dospělí a 25 dětí. Autobus převážel týmy fotbalového klubu 1. SK Prostějov k utkání přípravek. Zraněno bylo 18 lidí, převážně nezletilí. Malí fotbalisté utrpěli většinou lehká zranění, zejména odřeniny a pohmožděniny.

Podle mluvčího olomoucké fakultní nemocnice Adama Fritschera zůstávají z úterní nehody hospitalizovaní dva pacienti. "Jde o jednoho chlapce na dětské klinice, který bude během dneška propuštěn. Řidič autobusu leží na jednotce intenzívní péče traumatologické kliniky s vážným zraněním dolní končetiny. Ten v nemocnici ještě určitě zůstane," řekl dnes ČTK mluvčí.

Zástupci klubu v úterý vpodvečer uvedli, že jedno dítě zůstalo preventivních důvodů v nemocnici přes noc na pozorování, ostatní malé hráče si jejich rodiny odvezly domů. Jeden z trenérů si zranil nohu a druhý podstoupil operaci, uvedl za klub Ivo Heger. Nejvážněji se zranil řidič autobusu, kterého museli vyprostit z vozu hasiči; do nemocnice ho poté přepravil vrtulník.

Kvůli nehodě se na dálnici vytvořily několikakilometrové kolony. Kvůli vyšetřování nehody a odstraňování havarovaných vozidel byla dálnice zhruba pět hodin uzavřená. Podle mluvčího krajské záchranné služby Pavla Lampy šlo o mimořádnou událost, na místě zasahovaly posádky záchranných služeb z celého okolí včetně letecké záchranné služby. Na místě pomáhalo cestujícím i jejich rodinným příslušníkům několik krizových interventů z řad policie.

Témata:  nehody autobusů Olomoucký kraj dopravní nehody

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 13:25

Zelenskyj přiznal další problémy. Armádě chybí rakety i vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy