Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Strašlivý úraz v Tachově. Záchranáři museli muži uříznout ruku přímo na pracovišti

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Třiatřicetiletý muž v Tachově přišel dnes v práci o ruku v zápěstí. Ruka mu uvízla v pracovním stroji a přes složitý a zdlouhavý zákrok se ji nepodařilo ze zařízení vyprostit. Podle informací ČTK mu ji museli záchranáři přímo na místě s ohledem na jeho stav odříznout. Případem se zabývá policie.

"Mladý muž po velmi složitém zásahu, kde utrpěl devastační nevratné zranění ruky, byl leteckou záchrannou službou transportován ve velmi vážném stavu se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni," řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová‎.

S ohledem na závažnost zranění a zdravotní stav uvedli zdravotníci už během zásahu muže do umělého spánku.

Mluvčí hasičů Petr Poncar řekl, že hasiči se ve spolupráci s pracovníky firmy nejprve zkoušeli ruku vyprostit, vzhledem k povaze stroje a výrobního procesu to ale nebylo možné.

Případem se zabývá policie. Zjišťuje, za jakých okolností se pracovní úraz stal. Věc prověřuje pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, doplnila policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Témata:  úrazy Plzeňský kraj Zdravotnická záchranná služba

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:21

Izrael pokračuje s přípravami ofenzivy do Rafáhu. Už staví stany pro civilisty

Izrael se podle tamních médií brzy chystá provést ofenzivu do města Rafáh na jihu Pásma Gazy, kde je podle armády poslední bašta palestinského teroristického hnutí Hamás. Tel Aviv už zahájil přípravy na evakuaci civilistů. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy