Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Poslanec ANO chce předčasné volby, ostré reakci přišly záhy

Patrik Nacher
Patrik Nacher
Foto: Facebook

Poslanec za ANO Patrik Nacher si na sociálních sítích stěžuje, že v politice se neřeší reálné problémy země, ale neustále řeší krize. Navrhuje proto, aby se vypsaly předčasné volby, podobně jako demonstranti na Letné.

Nacher narážel na opakované schůze sněmovny, v nichž opozice řeší problémy vlády a především jejího předsedy Andreje Babiše (ANO). Naposledy se jednalo o zprávě z auditu Evropské unie, která tvrdila, že předseda vlády je ve střetu zájmů, kvůli čerpání dotací koncernem Agrofert z premiérova svěřenského fondu.

„Všichni to vidíme, nikdo to neřekne nahlas. Tak já začnu. Sněmovna neustále něco odkládá, protože místo toho řeší jednu krizi za druhou. Novely musejí čekat, až se projedná “velká” politika a skončí obstrukce. Tohle nemá cenu. Řešením jsou předčasné volby. Pojďme do nich,“ napsal na twitter poslanec za ANO Patrik Nacher.

S jeho konstatováním souhlasil i opoziční poslanec Jan Farský (STAN). „Máte pravdu. Kauzy premiéra @AndrejBabis nás nesmírně zdržují. Neměli byste tam někoho jiného? To je fakt ten nejlepší, kterého v ANO máte? Ten, kterého byste ještě před dvěma lety museli kvůli vlastnímu kodexu vyloučit? Když nenajdete do čela nikoho jiného, ani volby nic nezmění,“ reagoval Farský na Nacherovo přání vyhlásit předčasné volby.

Máte pravdu. Kauzy premiéra @AndrejBabis nás nesmírně zdržují. Neměli byste tam někoho jiného? To je fakt ten nejlepší, kterého v ANO máte? Ten, kterého byste ještě před dvěma lety museli kvůli vlastnímu kodexu vyloučit? Když nenajdete do čela nikoho jiného, ani volby nic nezmění

— Jan Farský (@JanFar_sky) July 1, 2019

V méně smířlivém duchu se vyjádřil bývalý premiér Mirek Topolánek. „Patriku, možná by bylo dobré, kdybyste se trochu styděl. Za ty blbý kecy a za podporu toho gaunera. Takže Vy byste chtěl “klid na práci”?“ napsal na twitter Topolánek.

Patriku, možná by bylo dobré, kdybyste se trochu styděl. Za ty blbý kecy a za podporu toho gaunera. Takže Vy byste chtěl “klid na práci”?

— Mirek Topolánek (@MirekTopolanek) July 1, 2019

Předčasné volby podpořily i masové protivládní demonstrace. Během posledního protestu na Letné se sešlo více než čtvrt miliónu lidí.

Témata:  Patrik Nacher Jan Farský Mirek Topolánek Hnutí ANO

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 14:49

Soud s Trumpem startuje. 12 porotců rozhodne o jeho osudu

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy