Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Brněnsku se potlouká puma? Lidé mají strach, po šelmě pátrala policie

Zvěř - puma
Zvěř - puma
Foto: Pixabay

U Pohořelic na Brněnsku dnes lidé viděli velkou kočkovitou šelmu, možná pumu. Na místo jela policie, ale zvíře nenašla. Uvedla to policejní mluvčí Alice Musilová.

"Policisté prověřili oblast i okolí, avšak s negativním výsledkem. Vyrozuměli jsme starosty okolních obcí, aby o události informovali místním rozhlasem," uvedla Musilová.

K podobnému oznámení vyjížděla policie na začátku července k Dětkovicím na Vyškovsku. Ani tehdy šelmu nenašla, podle stop však tehdy odborník nevyloučil, že by to mohla být puma. Dětkovice a Pohořelice dělí vzdušnou čarou 55 kilometrů.

Varování před kočkovitou šelmou se dnes objevilo na facebookové stránce Pohořelic. Město vyzvalo obyvatele, aby dbali zvýšené opatrnosti.

Zvíře se pohybovalo kolem 09:00 v blízkosti Brněnské ulice. "Viděl jej muž, který venčil psa. Ten na šelmu štěkal. Byl to ale jen moment," řekl ČTK starosta Miroslav Novák.

Zprávy o pohybu velké kočkovité šelmy v minulých týdnech přicházely také z Jindřichohradecka a z Vysočiny. Kdyby někdo pumu spatřil, policie doporučuje kontaktovat tísňovou linku 158.

Témata:  puma Jihočeský kraj zvířata

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy