reklama

V posledních nejméně pěti letech je to v regionu ojedinělý případ, řekla dnes ČTK hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová. Incident se stal začátkem června v budově střední školy. Obvinění muži ve věku 42 a 61 let útok popírají.

"Přišli za učitelem syna mladšího z nich. Důvodem návštěvy učitele byla nespokojenost s hrozící pětkou na vysvědčení a propadnutím," uvedla mluvčí. Podle policie nejprve učiteli nadávali, pak ho otec studenta několikrát udeřil rukou.

"Z kabinetu pak s pohrůžkou těžké újmy, pokud nebude mít syn čtyřku, společně (obvinění) odešli," řekla Kormošová. Oba muže policie stíhá na svobodě. "Učitel nepotřeboval lékařské ošetření," dodala mluvčí.

V minulosti na Královéhradecku policie řešila několik případů napadení učitelů. Zřejmě nejvíc pozornosti si vysloužil v roce 2003 útok studenta politologie Univerzity Hradec Králové na pedagoga Jana Laška, kterého zbil v jeho pracovně baseballovou pálkou. V prosinci 2006 napadli příbuzní jednoho z žáků učitele na chodbě základní školy v Hradci Králové. Pedagog při útoku utrpěl četná zranění v obličeji.