Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dominátor na Hrad? Hokejová legenda má velké politické ambice

Dominik Hašek
Dominik Hašek
Foto: Korzo

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek před nedávnem promluvil na protivládní demonstraci na Václavském náměstí, kterou pořádal spolek Milion chvilek pro demokracii. Tím ale jeho politická angažovanost nekončí. Jasně totiž naznačil, že by mohl kandidovat na prezidenta.

Hašek ve své řeči před demonstranty kritizoval údajnou Babišovu spolupráci se Státní bezpečnosti (StB). „V čele vlády stojí nejen trestně stíhaný člověk, ale především bývalý agent StB. Člověk, který se za bývalého režimu upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch,“ varoval někdejší brankář české reprezentace.

Později v rozhovorech pro média naznačil, že by se mohl do politiky více zapojit. Kandidaturu do parlamentu sice odmítl,.naznačil ale, že by se mohl ucházet o post hlavy státu. A této myšlenky se drží i teď.

Hašek oznámil, že o kandidatuře na prezidenta se plánuje rozhodnout až v příštích dvou letech. „Teď mám svoji práci, kterou mám hrozně rád a chci ji dělat naplno,“ vysvětloval pro Impuls s tím, že možné je opravdu všechno.

Uznává sice, že s politikou nemá příliš velké zkušenosti, každý den ji ale asi tři hodiny sleduje. Zároveň se prý chová zodpovědně. „Nepochybuji o tom, že funkce prezidenta je velmi zodpovědná, takže pokud bych to měl brát z této strany, tak bych byl výborný," říká o sobě hokejová legenda.

Sám si ale uvědomuje, že to není vše, co by k výkonu takové funkce potřeboval. „Prezident ale musí mít i celou řadu dalších kvalit, tak uvidíme," dodal Dominik Hašek.

Témata:  Dominik Hašek prezident ČR EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy