reklama

První srpnový víkend bude v Brně patřit motorkám, jako každý rok se na zdejším autodromu koná Grand Prix České republiky, jejíž součástí jsou i závody nejprestižnější třídy Moto GP. Program začíná již v pátek, a tak policisté už předem varují místní obyvatele, ale i příchozí fanoušky na řadu změn v dopravě.

Policie očekává velmi silný provoz už zítra odpoledne, poté znovu v sobotu ráno a také v neděli ráno a odpoledne. „Řidičům doporučujeme, aby počítali se zdržením a zejména na nedělní závody vyrazili s dostatečným předstihem,“ radí krajské ředitelství policie na webových stránkách.

Její příslušníci budou na kritických místech urychlovat provoz, ale již předem varují, že kapacita komunikací je omezená. Lidé proto mají řídit ohleduplně a dbát na pokyny policistů a pořadatelů a bedlivě sledovat dopravní značení. Policisté také varují před konzumací alkoholu a drog, plánují totiž kontroly.

Příjezdové cesty k parkovištím a kempům mají být vyznačeny dopravním značením. Pro příjezd do areálu Masarykova okruhu doporučuje policie řidičům využít dálnici D1. Nejbližšími sjezdy jsou exit 182 – Kývalka a exit 178 – Ostrovačice. Je však třeba počítat s dopravními omezeními, speciálně v úseku mezi exity 190 a 194.

Policisté mají pro návštěvníky Grand Prix ještě další doporučení. Návštěvníkům z Brna a blízkého okolí radí využít autobusy městské hromadné dopravy. Doprava je zdarma a odpadá problém s parkováním.

Těm, kteří dorazí po vlastní ose autem, zase doporučují, aby s předstihem navštívili stránky Masarykova okruhu a vybrali vhodné místo k parkování určené pro svůj dopravní prostředek a adekvátní ke druhu vstupenky. Policisté připomínají, že pro případ nepříznivého počasí existuje tzv. „mokrá varianta“ parkování. V takovém případě je nutné sledovat aktuální dopravní zpravodajství, web a sociální sítě.