Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dvojnásobná vražda v Břeclavi? Policie žádá veřejnost o pomoc

Policie ČR, ilustrační fotografie
Policie ČR, ilustrační fotografie
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Dva mrtvé, muže a ženu nalezli policisté v domě v Šilingrově ulici v Břeclavi. Podle mluvčího policie Pavla Švába se na jejich úmrtí zřejmě podílel někdo další. Podle informací ČTK z místa byli devětaosmdesátiletý muž a starší žena nalezení v rodinném domku ubodaní. Šváb to nepotvrdil, ani nevyvrátil.

Místo policie zapečetila, ohledávají ho specialisté, vyslýchají sousedy a další svědky. Dům není daleko od řeky. Podle Švába policie prohledává břehy a na místě jsou i policejní potápěči. "Hledáme předměty, které by mohly mít s událostí souvislost," řekl Šváb. Podle informací ČTK našla policie na břehu nůž, což Šváb nekomentoval.

Policisté našli těla v úterý, řekl mluvčí. Na místě byla i záchranná služba. "Vyslali jsme tam posádku s lékařem. U dvou osob konstatoval smrt. Na místě jsme se ještě postarali o mladého muže. Převezli jsme jej do břeclavské nemocnice," uvedla bez podrobností mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. Mladík podle Švába tragédii oznámil.

V médiích se objevily informace, že mrtvý senior byl spořivý a měl neshody s rodinou kvůli majetku. Šváb uvedl, že existuje víc verzí, které policie prověřuje.

Policisté také vyzvali možné svědky, kteří si případně všimli podezřelé osoby v Šilingrově ulici mezi pondělními 20:00 a úterními 14:00, ať se ozvou policii na linku 158.

Starosta Svatopluk Pěček (ANO) řekl, že starší muž nejspíš bydlel v ulici delší dobu, spolumajitelkami řadového rodinného domu jsou tři ženy. Radnice podle něj poskytuje policii součinnost. "Činíme tak prostřednictvím městské policie a městského kamerového systému," řekl Pěček. "Sám už jsem starší a nic podobného si tady nepamatuju, je to mimořádná událost," dodal.

Témata:  krimi vražda Břeclav

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy