Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ODS si na Kampě připomnělo výročí odchodu sovětských vojsk

Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Petr Fiala řeční na 24. kongresu ODS
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Opoziční ODS si dnes na Kampě připomněla 25. výročí odchodu sovětských vojsk z tehdejší Československé republiky. Strana zároveň představila další téma pro podzimní krajské a senátní volby.

ODS se na Kampě prezentovala heslem Patříme na Západ, ne na Východ. V parku pak členové strany vypustili modré a bílé balonky, které měly symbolizovat sovětské tanky.

Občanští demokraté budou v předvolební kampani zdůrazňovat, že zahraniční politika českého státu se má orientovat především na západní země. Podle Fialy byl polistopadový vývoj Československa prozápadní, a to je důležité připomínat.

"V poslední době je hlavně kvůli působení prezidenta Miloše Zemana toto směřování zpochybňováno. Orientace na Putinovo Rusko, obdiv k autoritativním režimům nebo snaha udělat z ČR most mezi Východem a Západem - to je pomýlená a nebezpečná politika," uvedl Fiala.

Témata:  ODS Petr Fiala Volby 2016

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy