Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Orwellovská prasata, ulhaný Babiš, bezostyšný blb Špidla. Komentátor si servítky nebere

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Publicista, komentátor a spoluzakladatel ODS se netají svým kritickým pohledem na současnou politiku a zejména na osobu ministra financí Andreje Babiše. Té se nevyhnul ani ve svých posledních glosách.

"Při stupňujících se řečech o propojení policie a podsvětí si nemohu nevzpomenout na závěr Orwellovy Farmy zvířat: „Ale nebylo už možné rozlišit, která tvář patří člověku a která praseti"," glosuje Macek.

"Na Babišovi je sympatické to, že na něm lze ihned poznat, kdy lže: vždy přechází do vzrušené husákovské čechoslovenštiny... Moc by mne zajímalo, co si skutečně myslí o vystoupení svého šéfa Babiše v posledních otázkách Václava Moravce jeho zaměstnanci Faltýnek, Komárek a další...pokud se tedy studem už někam nepropadli," píše komentátor.

"A tak jsem zaslechl na Radiožurnálu reklamu Všeobecné zdravotní pojišťovny, která mj. říkala, že lze od VZP získat až 2.500.- Kč bonus na odnaučení kouření. Zdravým selským rozumem lze přitom lehce dojít k tomu, že mnohem účinnějším řešením (a hlavně spravedlivějším pro ostatní pojištěnce) by byla malifikace kuřáků vyšším pojistným," uvedl na webu Viditelný Macek.

"Trochu jiný úhel pohledu na přetřásanou kauzu Nagyová: Půjdete do nemocnice na operaci a následná kontrola primáře (v tomto případě soudu vyšší instance) zjistí, že operace neproběhla lege artis a je nezbytné ji opakovat. Operovat vás bude stejný doktor, který nedostane ani vynadáno za nekvalitní předchozí práci. Co byste na to říkali? To mne na soudnictví už léta udivuje a udivuje... Dle mého názoru by bylo optimální, kdyby soud vyšší instance (a tedy kvalitnější a zkušenější), vždy buď potvrdil rozhodnutí soudu instance nižší nebo vynesl vlastní, konečný verdikt," hodnotí komentátor.

"Babiš se v televizi Nova neudržel a řekl, že Šlachta vyšetřuje Škodu Transportation. Očividně má tedy exkluzivní informace z živých kauz, neboť z veřejných zdrojů nic takového nemohl vědět. Anebo skutečně řídí stát jako firmu a Šlachta a jeho tým už byli součástí Agrofertu..." glosuje.

"Eurokomisař Vladimír Špidla odpověděl iDnes na otázku: „Je podle vás adekvátní, že budete dostávat jako důchodce doživotně asi 100 tisíc korun měsíčně?" „Ty peníze dostáváte za to, že nemůžete prakticky nic dělat. Komisaři získají znalost, která je mimořádně významná, a komise se snaží vytvořit podmínky, aby je nic nenutilo k tomu tuto znalost zneužít. Chtějí zajistit, aby svou odbornost používali ve prospěch veřejného blaha." Netuším, proč mne při čtení té zprávy napadlo, že vlastně nevím, jak se politicky korektně řekne bezostyšný blb..." podotkl Macek.

Témata:  Miroslav Macek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy