Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nečasovi mají zničený život, řekl Bém. Plánuje návrat do politiky?

Pavel Bém /ODS/
Pavel Bém /ODS/
Foto: www.pavelbem.cz

Praha - Bývalý primátor Prahy a exposlanec za ODS Pavel Bém tvrdí, že někdejší předseda vlády Petr Nečas a bývalá vrchní ředitelka Sekce kabinetu předsedy vlády Jana Nagyová mají zničený život. Prozradil také, jestli se chystá vrátit zpět do politiky.

Podle Béma jsou u nás s výjimkou ČSSD, která prý stále drží polistopadovou ideologii, populistické politické subjekty a rychlokvašky. "ODS se odrazí ode dna, až se to promítne do průzkumů, ale také až vyhraje volby," uvedl s tím, že se jeho strana zatím stále odráží.

Zhodnotil i kauzu týkající se pádu Nečasovy vlády. Podle něj to byl boj o moc a o tom, jak jednomu moc vzít a druhému dát. "Do toho vstoupila Policie a justiční orgány a je otázkou, kteří ekonomičtí mágové nebo lídři za tím stáli," podotkl.

Sám prý není příznivcem konspirativních teorií, tenkrát ale podle něj proběhl bezprecedentní puč, který zničil životy Petra Nečase a Jany Nagyové, ale také pověst ODS. Sám sebe se proto ptá: "Komu sloužila Nečasova aféra?" Podle něj těm, kteří vládnou.

Nejde prý ale o Bohuslava Sobotku: "Všechno možná začalo v Průhonicích," uvedl opatrně, neboť v Průhonicích žije ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Za odporné považuje i odposlechy, které unikly do médií. "Já to zažil jako první u nás. Odposlechy se do médií prostě dostat nemohou," uvedl s tím, že byl odposlechy poškozen.

Bém také přiznal, že se do politiky vracet nechce. "Vidíte, co se odehrává kolem specializovaných útvarů Policie. Každý špehuje každého, každý udává," posteskl si s tím, že v takovém politickém kontextu fungovat nechce. Musela by se podle něj prvně vrátit důvěra mezi lidmi.

Témata:  Pavel Bém Petr Nečas ODS

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy