Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z cirkusu Berousek utekly dvě zebry. Jednu potkal tragický konec

Zebry
Zebry
Foto: Pixabay

Beroun - Neobvyklý zásah prováděli ve středu ráno hasiči v Berouně. Z cirkusu zde uprchly dvě zebry. Jednu se podařilo uspat a vrátit majiteli, druhá však spadla do řeky a zemřela.

"Hasiči honili uprchlé zebry už od 4 hodin ráno," řekl tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje Ladislav Holomčík.

Podle informací TV Nova zebry utekly z cirkusu Berousek. "Jedna z nich vběhla do areálu ekonomické střední školy v Berouně, kde se jí podařilo veterináři uspat. Poté byla vrácena majiteli," řekl dále Holomčík.

Druhá zebra však svůj útěk nepřežila. Krátce po útěku totiž spadla do slepého ramene Berounky. Nepodařilo se jí vrátit se na břeh a utonula.

"Hasiči měli problém jí vyprostit, protože v tomto náhonu u zimního stadionu je vysoký stav vody." Řešili i možnost, že budou muset upustit vodu. To však nakonec nebylo nutné a hasiči z jednotky HZS Beroun mrtvolu zebry z vody vytáhli.

Témata:  cirkus zvířata

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 17:27

Zeman se omluvil Šarapatkovi za dehonestující výrok

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy