Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Norsko se vyjádřilo k rozsudku: Synové Michalákové se k matce vrátit nechtějí

Eva Michaláková, matka dětí odebraných norským úřadem Barnevernet
Eva Michaláková, matka dětí odebraných norským úřadem Barnevernet
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Denis a David se k matce Evě Michalákové vrátit nechtějí a navíc udělala tu chybu, že svůj případ opakovaně protahovala médii. To jsou dva hlavní argumenty, na základě kterých norský soud připravil Češku o rodičovská práva.

Výtah z kompletního třicetistránkového rozsudku přinášejí pondělní Lidové noviny. Okresní soud v norském Hokksundu o odnětí rodičovských práv Evě Michalákové rozhodl letos na konci května.

"Případ se dostal do zpráv v rádiu, televizi, novinách i na internetu. Denis pěstounům, odboru sociálně právní ochrany dětí a mluvčí oznámil, že už matce nevěří a že to souvisí i s tím, že jej vystavila médiím," tvrdí norská soudkyně.

Medializace případu navíc podle ní "podtrhuje matčinu nedostatečnou schopnost převzít perspektivu dětí a vyhovět jejich potřebám."

Soud si také myslí, že Michaláková nedokáže o syny dostatečně pečovat. A otec chlapců se prý nedokáže ovládat, je agresivní a vůči synům prý navíc vystupoval urážlivě, má jasno norská justice.

Podle soudu se navíc ani jeden z chlapců k biologické matce vrátit nechce. Denisovi se prý dokonce při řeči o matce "udělal v krku knedlík".

Témata:  Eva Michaláková Norsko

Aktuálně se děje

11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy