Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Norsko se vyjádřilo k rozsudku: Synové Michalákové se k matce vrátit nechtějí

Eva Michaláková, matka dětí odebraných norským úřadem Barnevernet
Eva Michaláková, matka dětí odebraných norským úřadem Barnevernet
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Denis a David se k matce Evě Michalákové vrátit nechtějí a navíc udělala tu chybu, že svůj případ opakovaně protahovala médii. To jsou dva hlavní argumenty, na základě kterých norský soud připravil Češku o rodičovská práva.

Výtah z kompletního třicetistránkového rozsudku přinášejí pondělní Lidové noviny. Okresní soud v norském Hokksundu o odnětí rodičovských práv Evě Michalákové rozhodl letos na konci května.

"Případ se dostal do zpráv v rádiu, televizi, novinách i na internetu. Denis pěstounům, odboru sociálně právní ochrany dětí a mluvčí oznámil, že už matce nevěří a že to souvisí i s tím, že jej vystavila médiím," tvrdí norská soudkyně.

Medializace případu navíc podle ní "podtrhuje matčinu nedostatečnou schopnost převzít perspektivu dětí a vyhovět jejich potřebám."

Soud si také myslí, že Michaláková nedokáže o syny dostatečně pečovat. A otec chlapců se prý nedokáže ovládat, je agresivní a vůči synům prý navíc vystupoval urážlivě, má jasno norská justice.

Podle soudu se navíc ani jeden z chlapců k biologické matce vrátit nechce. Denisovi se prý dokonce při řeči o matce "udělal v krku knedlík".

Témata:  Eva Michaláková Norsko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy