reklama

Policie zadržela i rumunského řidiče, který je podezřelý z trestného činu převaděčství.

"V tuto chvíli víme pouze to, že se jedná o čtyři irácké rodiny, nikdo z nich nemá povolení ke vstupu ani k pobytu na našem území a po zadržení byli všichni převezeni na policejní služebny k provedení prvotních úkonů," řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová. Běženci jeli v bílé dodávce citroen s britskou mezinárodní poznávací značkou.

Policie nyní musí pro skupinu zadržených osob zajistit tlumočníky a zjistit, zda nemají v některé evropské zemi zažádáno o azyl.

Psali jsme:Trest pro pašeráka 26 migrantů přes Česko potvrzen. Vezl je v otřesných podmínkách
 
Podle informací ministerstva vnitra od 17. června 2015 policie do 10. července 2016 zjistila v ČR celkem 3602 migrantů, naposledy v neděli tři lidi z Afghánistánu, Kosova a z Palestiny. V detenčních zařízeních v Bělé pod Bezdězem, ve Vyšních Lhotách a v Drahonicích je nyní umístěno 132 migrantů. Celková kapacita těchto zařízení je přes tisíc míst.

Podobně velkou skupinu běženců zadrželi naposledy v Plzeňském kraji policisté ke konci dubna v Poběžovicích na Domažlicku. V bulharské dodávce bylo 11 mužů, pět žen a deset dětí ve věku od půl roku do 15 let afghánské národnosti.