Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fotopast zachytila unikátní záběry vlčího mláděte

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Kokořín - Fotopast na Kokořínsku zachytila unikátní záběry mláděte vlka. Je na nich vidět, jak vlčí mládě zvědavě očichává objektiv.

Vlci patří mezi velice plachá zvířata, která se snaží lidem vyhnout. Fotky (zde) mláděte jsou údajně velmi cenné, protože vlci obvykle kolem fotopasti jen rychle proběhnou."Na togorafii je asi rok staré mládě," uvedl expert na velké šelmy v Hnutí Duha, Miroslava Kutal. Unikátní snímky zachytila fotopast Hnutí Duha Olomouc.

"Vlci přišli na Kokořínsko z německé Lužice. Poprvé po sto letech se jejich výskyt podařilo zdokumentovat na jaře v roce 2014," dodal. V Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko - Máchův kraj se pohybovala na jaře minimálně sedmičlenná vlčí smečka.

Pravděpodobně se letos smečka rozšířila o další mláďata. Ta jsou údajně však zatím ještě malá a jejich přítomnost by se mohla potvrdit až v dalších měsících.

Vlky hlídají takzvané vlčí hlídky, které provozuje právě Hnutí Duha. Hledají důkazy vlčí existence, obsluhují fotopasti a vlky také hlídají, aby se neopakovala smutná událost z minulého roku, kdy vlčí samičku někdo zastřelil.

Témata:  vlci Hnutí duha lesy

Aktuálně se děje

7:30

Americký Senát schválil balíček pomoci pro Ukrajinu a Izrael ve výši 95 miliard dolarů

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy