Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Neziskovky dostanou od ministerstva miliony, půjdou na propagaci mléka a vepřového

Ministerstvo zemědělství
Ministerstvo zemědělství
Foto: Mikuláš Křepelka / INCORP images

Praha - Ministerstvo zemědělství vyplatilo v letošním druhém kole dotací pro neziskové nestátní organizace 11 milionů korun. Zároveň vypsalo třetí kolo, ve kterém chce přerozdělit 27 milionů korun.

Celkově by tak letos měly organizace dostat 102 milionů korun, o 27 milionů více než loni. Čas na přihlášení do nového kola je pouze do 22. července. Třetí kolo je zaměřené na projekty na propagaci spotřeby mléka a vepřového masa.

V prvním kole, kdy ministerstvo přerozdělovalo 64 milionů korun, dostaly dotaci například Český svaz včelařů, Český rybářský svaz a Moravský rybářský svaz.

Více než 40 milionů korun podle ministerstva získaly projekty, které souvisí s lesnictvím. Z této částky získal 15 milionů Český svaz včelařů na vzdělávací a společensky prospěšnou činnost, plemenářskou práci v chovu včel a potlačování nemocí včel. Loni obdržel Český svaz včelařů 21 milionů korun.

Rybáři dostanou skoro osm milionů korun na rekonstrukci rybích líhni, zarybňování a na spolkovou činnost. Peníze získala i Agrární komora s projektem Naskoč na mléčnou vlnu.

Témata:  Ministerstvo zemědělství České republiky dotace včely

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy