Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Sám policejní prezident překročil povolenou rychlost. Přistihla ho hlídka

Tomáš Tuhý
Tomáš Tuhý
Foto: Reprofoto ČT

Praha - Hlídka před časem přistihla policejního prezidenta Tomáše Tuhého, jak při jízdě služebním autem v Ostravě překročil nejvyšší povolenou rychlost.

Tuhý (44) předpokládá, že případ se bude řešit ve správním řízení. Kdy se přestupek stal, neuvedl. "Jsem připraven plně spolupracovat a nést důsledky tak jako každý jiný občan," napsal policejní prezident.

O kolik nejvyšší povolenou rychlost překročil, se policejní prezident nepřiznal. Podle toho se bude také odvíjet trest, který si vyslechne. Pokud by překročil rychlost v obci o více jak 40 km/h mohl by na půl roku až na jeden rok přijít o řidičský průkaz. Nižší překročení jsou trestána pokutou a případně trestnými body.

Tuhý je ve funkci od dubna 2014. V letech 2010 až 2013 byl ředitelem policie v Moravskoslezském kraji. V posledních týdnech je terčem kritiky politiků a státních zástupců kvůli policejní reformě.

Témata:  Tomáš Tuhý Policie ČR

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy