Kultura

Válka

Třetí světová válka už příští rok? V těchto pěti zemích hrozí vypuknutí konfliktu

Kultura

Světu se v uplynulém roce podařilo překonat většinu konfliktů bez katastrofických následků. V některých částech světa - zejména v Sýrii - výrazně pokleslo napětí. V jiných státech válečná situace eskalovala. Americký server The National Interest představil pět světových oblastí, ve kterých by lokální konflikt mohl v příštím roce přerůst ve Třetí světovou válku.

Mahenovo divadlo v Brně

Festival Janáček Brno hlásí tři vyprodané koncerty

Kultura

Brno - Festival Janáček Brno se koná až za rok, přesto už má vyprodané tři koncerty. Teprve po měsící předprodeje si už zájemci nakoupili téměř tisícovku vstupenek a dalších asi pět tisíc je rezervovaných.

Koncert, ilustrační foto

Zpěvák Chris Rea se zhroutil během koncertu v Oxfordu

Kultura

Londýn - Chris Rea (66) se v sobotu večer zhroutil během koncertu v Oxfordu. Britský kytarista a zpěvák je na evropském turné Live On The Road To Hell Tour, které odstartovalo v říjnu v Amsterdamu a má skončit 12. prosince v britském Bournemouthu.

Koncert, ilustrační foto

Kultura

Helloween vystoupí na Masters of Rock ve Vizovicích

Zlín - Hlavní hvězdou příštího ročníku metalového festivalu Masters of Rock, který se uskuteční 12. až 15 července příštího roku ve Vizovicích, bude německá speedmetalová skupina Helloween.

Koncert, ilustrační foto

Před 35 lety vyšel Jacksonův Thriller. Dodnes je to nejprodávanější album popmusic

Kultura

New York - 30. listopadu 1982 vyšlo šesté studiové album zpěváka Michaela Jacksona Thriller, které se s prodejem přes 100 milionů kusů stalo komerčně nejúspěšnějším albem v dějinách pop-music. V roce 2008 přijala Thriller pro nezpochybnitelný kulturní význam do svých sbírek knihovna amerického Kongresu. Podle knihovny album dosáhlo až "mystického národního i světového úspěchu".

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy