reklama

Už 1. prosince 2016 se oba hlavní protagonisté, pochopitelně tentokrát v jiné souvislosti, vydají k divákům v oficiální premiéře. Tentokrát bude jejich kamenem úrazu nemístné dovádění pod stromem Poznání. Proč by problémy s jablkem měl mít pouze Adam s Evou? Tentokrát nepůjde o vyhnání z ráje, ale hrozivá věta samotného Pána nebes je snad ještě horší: "Jestli tady to jablko nebude o rána zpátky, tak..."

Eskapády anděla a čerta v městečku, kterým procházejí s ohledem na datum v kalendáři další Mikuláši, andělé a čerti, provážou několik lidských osudů. Díky tomu vzniknou určitá nedorozumění i zapeklité situace, nebyl by to Uriáš, aby trochu nenačechral Petronelovi křídla, i když tentokrát musí daleko více tahat za jeden provaz.


(zdroj: youtube.com)

V závěru filmu si pak diváci určitě počkají na píseň "Andělská", ve které se čerstvě zvolený Český slavík představí v dalším zajímavém duetu, tentokrát se svou dcerou Charlotte Ellou. "Když mi Ondřej Soukup poslal hudbu a slova písně Andělská k filmu Anděl Páně 2 s nabídkou nazpívat ji jako duet s mojí dcerou Charlottkou, ani minutu jsem neváhal a okamžitě jsem souhlasil. Malebná slova, melodie a instrumentace ve mně totiž okamžitě vytvořily obraz vánoční pohádkové atmosféry. Má radost navíc byla umocněna tím, že je píseň prvním společným duetem s dcerou Charlottkou", podotýká k návrhu Karel Gott.

„Charlotte Gottovou jsem osobně neznal. Když ke mně přišla s Karlem do studia, tak jsem byl připraven na dlouhé natáčení, střihání, dolaďování atd.... Nic z toho se nestalo. Byla skvělá, na deset let dost asertivní, i vůči rodičům. Písničku nazpívala v podstatě hned, už první nahrávání bylo bratelné. Na konci "Andělské" ještě nazpívala k tátovi druhý hlas, který jsme vymysleli na místě, a vůbec nebyl jednoduchý. Byla pro mě velkým překvapením. V tom nejlepším slova smyslu," tak zhodnotil výkon dcery našeho Mistra autor hudby Ondřej Soukup. A to není zdaleka všechno, protože pokud se diváci budou pečlivě zaobírat jednotlivými andílky v nebeském prostředí, v jednom z nich Charlotte Ellu uvidí.