Kultura

Další Simpsonovi ve filmu? Možná se jich dočkáme

02.08. 15:00

Věřte tomu nebo ne, Simpsonovi ve filmu vyšli už před deseti lety. Je to tak, premiéra byla na konci července 2007. Místo nářků, že ten čas nějak letí, by se podle fanoušků měli tvůrci konečně zaměřit na pokračování. Ti to nevylučují. Prý to však ještě potrvá.

Zemřela francouzská herečka Jeanne Moreauová, bylo jí 89 let

31.07. 12:50

Paříž - Ve věku 89 let zemřela francouzská herečka Jeanne Moreauová. Mrtvou ji dnes ráno v jejím domě našla služebná, oznámila agentura AFP s odvoláním na jejího agenta.

Rocker Mick Jagger je rozčarován ze situace ve světě. Dění komentuje v nových písních

28.07. 12:40

New York - Frontman britské skupiny The Rolling Stones Mick Jagger vydal dvě písně, kterými vyjadřuje zklamání ze současného politického dění ve světě.

reklama

Sopranistka Lenka Graf si plní sen

26.07. 18:36

Sopranistka Lenka Graf je krásná, má skvělou rodinu, manžel ji miluje, hudba ji provází již od dětství, střídavě žije na Floridě a v Čechách a teď si plní svůj sen. Vydává své první CD. „Moje dvě děti, manžel Aleš a hudba, to je pro mě LÁSKA VĚČNÁ, proto jsem takto pojmenovala své album a jmenuje…

Divoký koncert v USA: Opilou mládež odvážely záchranky

23.07. 15:40

Washington - Po rapovém koncertu v Hartfordu v americkém státě Connecticut muselo být kvůli silné opilosti hospitalizováno 90 teenagerů. Dnes o tom informovala stanice CNN.

Zemřel John Heard, ztvárnil roli Petera McAllistera v Sám doma

22.07. 21:47

San Francisco - Ve věku 72 let v pátek zemřel americký filmový a televizní herec John Heard, který se proslavil rolí otce ve filmech série Sám doma. S odvoláním na soudního lékaře o tom dnes informoval časopis People.

Nazareth opět vystoupí v České republice

22.07. 13:40

Praha/Brno - Nazareth se v České republice stále těší velké oblibě. S úspěchem u nás koncertovali naposled v květnu loňského roku a nyní se vracejí. Vystoupí hned třikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.

Zpěvák skupiny Linkin Park Chester Bennington se zabil

20.07. 21:42

Los Angeles - Chester Bennington, zpěvák americké rockové kapely Linkin Park, se oběsil. Informoval o tom dnes zpravodajský server TMZ. Sebevraždu zpěvák spáchal v soukromé rezidenci na poloostrově Palos Verdes u Los Angeles. Ještě minulý měsíc vystupoval v Praze.

Gott a No Name natočili společnou píseň

19.07. 16:53

Praha - Asi před třemi lety si Karel Gott a oblíbená slovenská kapela No Name slíbili, že společně natočí píseň. Dlouho však čekali na materiál, který by byl takového spojení hoden. Dočkali se a nyní představují duet Kto dokáže.

V Ostravě začal festival Colours of Ostrava

19.07. 09:20

Ostrava - V Ostravě dnes začíná festival Colours of Ostrava. Během čtyř dnů v Dolních Vítkovicích vystoupí například Norah Jonesová, Imagine Dragons či Jamiroquai. Pořadatelé vyprodali čtyřdenní vstupenky. Nyní jsou k dostání jen na jednotlivé dny.

Tereza Voříšková míří do Slavonic a přiveze vítěze festivalu Mental Power

18.07. 20:49

Slavonice – Herečka Tereza Voříšková osobně doprovodí vítězný film letošního ročníku festivalu Mental Power. Pořadatelé Slavonice Festu se totiž rozhodli pro uvedení vítězného filmu Tomáš v rámci oficiálního zahájení.

Kdo bude nový Willy Wonka. Hledá se náhrada Johnnyho Deppa

17.07. 13:02

Kniha Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu patří mezi dětmi k oblíbeným. To samé lze říct o dvou filmových zpracováních této knihy. Studio Warner Bros však plánuje nový film, který se má odehrávat před hlavním příběhem. Kdo bude hrát Willyho Wonku?

Ve Vizovicích končí 15. ročník hudebního festivalu Masters of Rock, navštívilo jej 25 tisíc lidí

16.07. 21:08

Vizovice - Ve Vizovicích na Zlínsku dnes končí 15. ročník hudebního festivalu Masters of Rock. Akci od čtvrtka navštívilo 25.000 návštěvníků z 38 zemí světa. Ze zahraničních fanoušků převládali Němci a Slováci. Dorazilo také 80 akreditovaných zahraničních novinářů přes Norsko, Anglii, Švédsko až po…

Smokie, Slade, Nazareth. Bývalé zahraniční hvězdy mají v Česku stále své posluchače

16.07. 16:08

Praha - Sweet, Smokie, Slade, Nazareth či Alphaville sice mají svá nejslavnější období již desítky let za sebou, Češi si jejich hity přesto rádi poslechnou.

Zemřela autorka slavné ságy o Angelice Anne Golonová, bylo jí 95 let

16.07. 13:46

Paříž - Ve Versailles v pátek zemřela francouzská spisovatelka Anne Golonová, která se proslavila zejména knihami o Angelice "markýze andělů".

Nový Spider-Man do svých sítí nalákal české diváky, v českých kinech boduje

10.07. 17:52

Praha - Nový film Spider-Man: Homecoming se dostal do čela žebříčku návštěvnosti českých kin. Snímek odsunul na druhé místo dosud vedoucí animovaný film Já, padouch 3. Na třetí příčce jsou stejně jako minulý týden Piráti z Karibiku. Film s podtitulem Salazarova pomsta.

Křišťálový glóbus z MMF si letos odnesl Křižáček Václava Kadrnky

08.07. 21:39

Karlovy Vary - Křišťálový glóbus získal na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech režisér Václav Kadrnka za film Křižáček.

Karlovarský filmový festival končí dnes končí

08.07. 15:17

Karlovy Vary - K dnešnímu ránu překonal karlovarský festival svou loňskou bilanci. Zatím se tu akreditovalo 13.588 lidí a bylo prodáno 137.499 vstupenek. Dvaapadesátý ročník vyvrcholí dnes večer závěrečným ceremoniálem.

Režiséř Vorlíček uvedl ve Varech komedii Kdo chce zabít Jesii? Lidé mu tleskali ve stoje

06.07. 19:21

Karlovy Vary - Režisér Václav Vorlíček dnes osobně uvedl v karlovarském Městském divadle komedii Kdo chce zabít Jesii. Diváci budou moci vidět Vorlíčka na letošním festivalu ještě v sobotu 8. července, kdy v letním kině uvede komedii Dívka na koštěti.

Herec Jeremy Renner už je v Karlových Varech, představí svůj nejnovější snímek Wind River

06.07. 18:41

Karlovy Vary - Do karlovarského Grandhotelu Pupp dnes krátce po 17:00 dorazil americký herec a hudebník Jeremy Renner. Držitel dvou oscarových nominací představí svůj nejnovější snímek Wind River, který získal v Cannes v soutěži Un Certain Regard Cenu za režii.

Slovenský festival Pohoda začíná, vystoupí i držitelka Grammy Solange

06.07. 16:28

Trenčín - Na letišti v Trenčíně dnes začíná hudební festival Pohoda, který je největší akcí svého druhu na Slovensku. Součástí doprovodného programu třídenní akce jsou diskuse na různá témata či divadelní představení.

MFF Karlovy Vary: Michal Hrůza zahrál se symfoniky na karlovarském festivalu

05.07. 22:24

Karlovy Vary - Michal Hrůza a jeho Kapela Hrůzy zahráli dnes spolu s Karlovarským symfonickým orchestrem na filmovém festivalu. Letos přálo počasí, a tak návštěvníci téměř zaplnili letní kino, které má kapacitu 3200 diváků.

Zemřel italský herec Paolo Villaggio. Proslavila ho role účetního Fantozziho

03.07. 13:12

Řím - Známý italský herec, komik, režisér a spisovatel Paolo Villaggio, jehož proslavily filmy o smolařském účetním Fantozzim, zemřel dnes ráno ve věku 84 let. Na facebooku to oznámila jeho dcera Elisabetta.

Sběratelé autogramů se sjeli do Karlových Varů. Nejlepší šanci mají u hotelu Pupp

02.07. 20:35

Karlovy Vary - Do dějiště karlovarského filmového festivalu i letos vyrazili sběratelé podpisů. Čím známější hvězda, tím je získání autogramu těžší.

Fotogalerie