Kultura

Koncert, ilustrační foto

Nazareth opět vystoupí v České republice

Kultura

Praha/Brno - Nazareth se v České republice stále těší velké oblibě. S úspěchem u nás koncertovali naposled v květnu loňského roku a nyní se vracejí. Vystoupí hned třikrát, a to v Praze, Brně a Ostravě.

Chester Bennington

Zpěvák skupiny Linkin Park Chester Bennington se zabil

Kultura

Los Angeles - Chester Bennington, zpěvák americké rockové kapely Linkin Park, se oběsil. Informoval o tom dnes zpravodajský server TMZ. Sebevraždu zpěvák spáchal v soukromé rezidenci na poloostrově Palos Verdes u Los Angeles. Ještě minulý měsíc vystupoval v Praze.

Karel Gott

Gott a No Name natočili společnou píseň

Kultura

Praha - Asi před třemi lety si Karel Gott a oblíbená slovenská kapela No Name slíbili, že společně natočí píseň. Dlouho však čekali na materiál, který by byl takového spojení hoden. Dočkali se a nyní představují duet Kto dokáže.

RODRIGO Y GABRIELA

V Ostravě začal festival Colours of Ostrava

Kultura

Ostrava - V Ostravě dnes začíná festival Colours of Ostrava. Během čtyř dnů v Dolních Vítkovicích vystoupí například Norah Jonesová, Imagine Dragons či Jamiroquai. Pořadatelé vyprodali čtyřdenní vstupenky. Nyní jsou k dostání jen na jednotlivé dny.

Johnny Depp

Kdo bude nový Willy Wonka. Hledá se náhrada Johnnyho Deppa

Kultura

Kniha Roalda Dahla Karlík a továrna na čokoládu patří mezi dětmi k oblíbeným. To samé lze říct o dvou filmových zpracováních této knihy. Studio Warner Bros však plánuje nový film, který se má odehrávat před hlavním příběhem. Kdo bude hrát Willyho Wonku?

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary

Karlovarský filmový festival končí dnes končí

Kultura

Karlovy Vary - K dnešnímu ránu překonal karlovarský festival svou loňskou bilanci. Zatím se tu akreditovalo 13.588 lidí a bylo prodáno 137.499 vstupenek. Dvaapadesátý ročník vyvrcholí dnes večer závěrečným ceremoniálem.

50. Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (3.-11.7.2015)

Skladatel James Newton Howard ve Varech poodhalil svá tajemství

Kultura

Karlovy Vary - Americký skladatel James Newton Howard, který při zahájení karlovarského festivalu převzal Křišťálový glóbus, uspořádal v Kongresovém sálu speciální lekci, v níž pomocí ukázek z filmů a živé hry na klavír poodhalil tajemství komponování filmové hudby.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy