reklama

Lucie Benešová, Dana Morávková, Mahulena Bočanová, Zdeněk Žák, Vanda Chaloupková, Tomáš Havlínek nebo Dáša Zázvůrková. Tyto herecké hvězdy na vás čekají ve čtvrtek od 14 do 18 hodin v pasáži Adria, kde budou prodávat vánoční cukroví, vánočky nebo štoly z Nadačního fondu Slunce pro všechny.

"Vánoce pro nás každý rok začínají na dobročinném vánočním trhu, který připravujeme společně se Sluncem. Právě období adventu otevírá srdce a máme větší potřebu pomáhat těm, kteří to potřebují. Zveme každého, kdo se k nám chce přidat a navíc si chce užít předvánoční atmosféru, nakoupit dárky, zahřát se svařákem a odměnit se cukrovím. Když jsme cukroví v divadle poprvé ochutnali, shodli jsme se, že nemá cenu doma péct a téměř všichni jsme si dobroty objednali," říká ředitelka Divadla Bez zábradlí Hana Heřmánková.

Dodala, že mezi další pochutiny z pekárny Slunce patří jejich speciální vánočka a štola. Návštěvníci si však mohou zakoupit nejen cukroví, ale i adventní věnce, dekorace a drobné vánoční dárky "„Všichni lidé na celém světě se mají mít o Vánocích krásně a užít si co nejvíce radosti. Peníze z prodeje půjdou na dobrou věc. Ve Slunci za ně koupí speciální kompenzační pomůcky pro své studenty," dodala Dana Morávková. "Vzhledem k tomu, že mám hodně dětí, rád udělám vše pro všechny děti", podotkl Zdeněk Žák.

Nejde však o jedinou vánoční akci Divadla Bez Zábradlí. Chystá se také řada koncertů a diváci se mohou těšit například na Pavla Šporcla, Hradišťan, Čechomor, Rybovu vánoční mši v podání Dětské opery Praha a další. Divadlo ale nespí ani během vánočních svátků. Od 25.12. uvádí komedie jako například Jistě, pane premiére, Art, Garderobiér, Každý rok ve stejnou dobu , Blbec k večeři, Tři muži na špatné adrese.