Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Národní divadlo Brno vybírá peníze na děti z dětských domovů

Mahenovo divadlo v Brně
Mahenovo divadlo v Brně
Foto: Facebook

Brno – Národní divadlo Brno už v polovině listopadu odstartovalo veřejnou sbírku na vstupenky pro děti z dětských domovů. Prostřednictvím platformy Hithit může kdokoliv přispět na tento dobročinný projekt s názvem Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem! K dnešnímu dni se podařilo vybrat více než tři čtvrtiny cílové částky. Do konce sbírky však zbývá už jenom pár dní.

Národní divadlo Brno 16. listopadu odstartovalo dobročinný projekt s názvem Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem!, který má za cíl vybrat pomocí veřejné sbírky peníze, za které chce darovat vstupenky do divadla dětem z dětských domovů. Na platformě Hithit přispělo už 150 lidí a doposud se vybralo téměř 90 000, což představuje více než tři čtvrtiny cílové částky. Přispět je možné do 15. prosince.

„Děti do divadla zkrátka patří! To je jedna z hlavních myšlenek našeho projektu. Jelikož ze statutu příspěvkové organizace nemůžeme vstupenky sami darovat, jsme skutečně rádi, že nadšení pro tuto myšlenku sdílí tolik lidí. Díky dárcům z řad veřejnosti tak budeme moci potěšit mnoho dětí krásnými zážitky. Všem, kteří přispěli nebo se přispět ještě chystají i jejich jménem děkujeme," shrnul průběh sbírky ředitel divadla Martin Glaser.

Divadlo chce darovat vstupenky dětem z dětských domovů Vídeňská a Dagmar v Brně a v Ivančicích, Tišnově, Vranově a Moravském Krumlově. Veřejná sbírka láká přispěvatele na odměny, mezi které patří například baletní špičky s autogramem tanečnic nebo návštěva zkoušky operního orchestru. Dále si můžou podporovatelé vybrat scénář činoherních inscenací s věnováním, soukromé prohlídky divadel, mezi nejlákavější patří třeba prožití představení ze zákulisí ve společnosti inspicientky. Odměny je možné také darovat.

Projekt můžete podpořit zde www.hithit.com/NdBdetem.

Témata:  Národní divadlo Brno sbírka dětské domovy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 16:53

Ukrajina tlačí na spojence: Kdyby nám Západ poskytl podporu jako Izraeli, taky jsme se ubránili

Úspěch Izraele a jeho spojenců, kterým se v noci na neděli ve velké míře podařilo zmařit masivní útok íránských raket a dronů, naznačuje, čeho by Ukrajina mohla dosáhnout proti ruským vzdušným útokům, pokud by měla větší podporu od svých partnerů. V reakci na nejnovější vývoj na Blízkém východě to v pondělí podle agentury AP uvedl ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy