Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřela herečka Fisherová, princezna Leia z Hvězdných válek

Carrie Fisherová ztvárnila v populární sáze Hvězdné války princeznu Leiu
Carrie Fisherová ztvárnila v populární sáze Hvězdné války princeznu Leiu
Foto: Reprofoto

Washington - Ve věku 60 let zemřela americká herečka Carrie Fisherová, představitelka princezny Leiy z Hvězdných válek. Oznámil to server Fox News.

Fisherová utrpěla před několika dny během letu z Londýna do Los Angeles rozsáhlý infarkt. Podle serveru TMZ.com se jednalo o "masivní srdeční záchvat" 15 minut před přistáním. V letadle byl přitom zdravotník, který ihned běžel do kabiny pro první třídu, aby ji pomohl.

Herečka následně skončila na jednotce intenzivní péče, uvedl její bratr Todd Fisher. Na následky infarktu ale v úterý zemřela.

"S hlubokým zármutkem Billie Lourdová potvrzuje, že její milovaná matka Carrie Fisherová v úterý ráno v 08:55 (17:55 SEČ) zemřela,“ uvedl v prohlášení mluvčí rodiny Simon Halls.

Fisherová se před kamerou objevila v roce 1975 v komedii Šampón. Poté studovala rok a půl herectví v Londýně. V Hvězdných válkách se poprvé představila v roce 1977 jako neohrožená princezna Leia, která je dcerou Padmé Amidaly a Anakina Skywalkera.

Do ságy se vrátila v roce 2015 v novém díle Star Wars: Síla se probouzí, známá je ale i z dalších rolí. Zahrála si například v romantické komedii Když Harry potkal Sally (1989) nebo komedii Ženy (2008).

Témata:  Carrie Fisherová úmrtí Star Wars

Aktuálně se děje

17. dubna 2024 12:42

Senát posunul nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů k prezidentovi

Senát ve středu na návrh zákonodárců ODS a TOP 09 rozhodl, že nebude projednávat nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů a umožní tak jejich přijetí. Senátoři vyřadili novelu občanského zákoníku z programu navzdory odporu lidovců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy