Kultura

Ilustrační foto

V Divadle Hybernia začínají přípravy nového muzikálu Janka Ledeckého

Kultura

Praha – O muzikálu IAGO jsme již dříve informovali v souvislosti s konkurzem na hlavní role. Nyní, kdy už všechny postavy mají své protagonisty, mohou přípravy v Divadle Hybernia začít naplno. Autorem hudby i textů muzikálu podle slavné tragédie Williama Shakespeara je Janek Ledecký.

Sir Elton John, foto: Richard Mushet

Kultura

Zpěvák Elton John byl v nemocnici, zrušil koncerty

Londýn - Britský zpěvák Elton John se nakazil vzácnou bakteriální infekcí, která si vyžádala jeho hospitalizaci na jednotce intenzivní péče v Británii. Zrušil proto na duben a květen všechny své koncerty.

Xindl X vlastním jménem Ondřej Ládek, foto: Multimotyl

Xindl X se vytasil s novým klipem

Kultura

Praha – Koho a kde „mýval“ Xindl X? Dozvíte se v jeho novém komiksovém klipu, jehož hrdinou není nikdo jiný než chlupatý mýval. Píseň pochází z alba Kvadratura záchranného kruhu, za které byl zpěvák nominovaný na Cenu Anděl.

Městské divadlo Brno, komplex budov

Městské divadlo Brno uvede swingový muzikál Viki kráčí za štěstím

Kultura

REPORTÁŽ: Brněnská skladatelská dvojice Milan Uhde-Miloš Štědroň má za sebou řadu úspěšných titulů, včetně legendárního „provázkovského“ muzikálu Balada pro banditu. Svoje nejnovější dílo, které napsali pro Městské divadlo Brno, představili na čtvrteční tiskové konferenci.

Zdeněk Troška

Zdeněk Troška chystá natáčení nové pohádky Čertoviny

Kultura

Praha - Režisér Zdeněk Troška se vrací ke svému oblíbenému žánru pohádky. Již koncem května začne natáčet zcela novou pohádku Čertoviny. Hlavních rolích pekelníků, kteří se vydají do lidského světa, se zhostí Jakub Prachař a Dominick Benedikt Hájek.

Libuše Havelková

Kultura

Česko se roloučilo s Libuší Havelkovou

Praha - Lidé se dnes naposledy loučili s oblíbenou herečkou a pedagožkou Libuší Havelkovou, která zesnula 6. dubna ve věku 92 let. Se smutečním projevem ve strašnickém krematoriu vystoupil herec Jaroslav Satoranský.

Koncert, ilustrační foto

10 hudebních festivalů v ČR, které si nesmíte nechat ujít

Kultura

V České republice se každoročně koná velké množství hudebních festivalů. Nejvíce jich fanoušci mohou navštívit během letních měsíců, kdy takzvaným open air festivalům přeje pěkné počasí. Z velkého množství si může vybrat každý fanoušek podle svého vkusu. Našli jsme ty nejlepší a nezajímavější akce.

Ilustrační foto

Na Votvíráku vystoupí i Pavol Habera

Kultura

Milovice – Jeden z největších hudebních festivalů u nás potvrzuje s novou vlnou předprodeje i dalšího hosta. Na letišti v Milovicích letos poprvé vystoupí Pavol Habera & Team. Návštěvníci mají nyní poslední možnost zakoupit si vstupenky levněji než přímo na festivalu.

Brněnská muzejní noc

Kultura

Brněnská muzejní noc 2017 se blíží

Brno - Letošní Brněnská muzejní noc vypukne 20. května. Návštěvníci se mohou již tradičně těšit na otevřená muzea a galerie v pozdních večerních hodinách a především na bohatý kulturní program. Akce se koná v rámci Mezinárodního dne muzeí, jehož ústředním tématem pro rok 2017 jsou tragické dějiny 20. století.

Divadlo, ilustrační foto

Moravské divadlo Olomouc představuje plán na příští sezónu

Kultura

Olomouc – Příští sezóna v Moravském divadle Olomouc bude pestrá. V celkem dvanácti premiérách se na jevišti největší olomoucké scény objeví jak Cyrano z Bergeracu, tak loupežník Ernani, cynický vikomt de Valmont nebo pohádková hrdinka Jana Wericha.

Koncert, ilustrační foto

Kapely Holden a Smrtislav společně vystoupí v Brně

Kultura

Brno – Dvě pražské kapely Holden a Smrtislav vydaly nové desky a společně vyrazí na klubové turné. Jednou ze zastávek bude i brněnský klub Fléda. Optimistické album Holdenů na koncertech vybalancuje temně laděná hudba skupiny Smrtislav.

Mahenovo divadlo v Brně

Kultura

Želary v Národním divadle Brno: Srdce mé přelidněné

RECENZE – Režisér Dodo Gombár vytvořil pro Činohru Národního divadla Brno dramatizaci povídek Květy Legátové. Inscenace Želary (srdce mé) vychází nejen z novely Jozova Hanule, podle které natočil Ondřej Trojan svůj slavný film, ale také z povídkového souboru Želary z roku 2001. Přes výborné obsazení a působivou atmosféru inscenace tvůrce zradila především nesnesitelně dlouhá stopáž.

Jiří Pomeje

Herec Jiří Pomeje má rakovinu hrtanu

Kultura

Praha - herci Jiřímu Pomeje (52) diagnostikovali rakovinu hrtanu. Informaci potvrdila jeho manželka Andrea (28). Čeká ho nyní několikatýdenní léčba a ozařování.

Náboženství, ilustrační fotografie

Zemřela známá herečka Libuše Havelková, bylo jí 92 let

Kultura

Praha - Ve věku 92 let zemřela česká herečka Libuše Havelková. Matka Ondřeje Havelky působila v Národním divadle, zahrála si například v seriálu My všichni školou povinní či ve filmu Ostře sledovaných vlacích, a je známá i dětem. Ztvárnila postavu babičky z Kouzelné školky.

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 16:19

Policejní zásah ve škole na Tachovsku skončil zadržením jedné osoby

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy