Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zemřel William Christopher, otec Mulcahy ze seriálu MASH

William Christopher
William Christopher
Foto: Reprofoto

Los Angeles - Ve věku 84 let zemřel v sobotu americký herec William Christopher, divákům známý především jako chápavý vojenský duchovní, otec Francis Mulcahy z oblíbeného televizního seriálu MASH.

Úmrtí novinářům oznámil umělcův syn John. Christopher, kterému před 18 měsíci lékaři zjistili rakovinu plic, zemřel ve svém domě v kalifornské Pasadeně.

Po hereckých začátcích v padesátých letech, které byla spojena s divadlem, hledal Christopher štěstí v televizi a na filmovém plátně. Jeho filmografie není obsáhlá a její klíčovou položku představuje právě kultovní seriál MASH a role otce Mulcahye. Po skončení natáčení si Christopher v osmdesátých letech zahrál i v pokračování After MASH.

První díl MASH se vysílal v roce 1972. Kultovní seriál popisoval každodenní život lékařů, sester a vojáků v mobilní vojenské nemocnici uprostřed války v Koreji. Zpočátku komediálně laděné příběhy poukazující na krutosti války i nesmyslné předpisy se postupně stále častěji věnovaly i vážnějším tématům, jako byly osudy údajných zbabělců, vztah amerických vojáků k obyčejným Korejcům nebo složitá politická situace.

Témata:  Seriál M*A*S*H úmrtí William Christopher

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy