Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rok od úmrtí Davida Bowieho. Psal falešné písně Boba Dylana

Britský zpěvák David Bowie.
Britský zpěvák David Bowie.
Foto: Facebook

Londýn - Mnoho lidí si dnes v Británii připomínalo první výročí úmrtí legendárního britského hudebníka Davida Bowieho. Pocty byly podle agentury AFP zvlášť dojemné na londýnském předměstí Brixton, kde se britský zpěvák, skladatel a producent před 70 lety narodil.

"Vděčím ti za vše", "Odešel, ale nebude nikdy zapomenut", "Byl úžasný, posunul všechny normy", "David, můj hrdina, můj idol," stálo na písemných vzkazech u zdi s barevnou freskou umělcova obličeje. Místo se stalo kultovním loni, kdy zde tisíce lidí tancovaly, zpívaly a plakaly po oznámení Bowieho úmrtí 10. ledna.

Vlastním jménem David Robert Jones se narodil v londýnském Brixtonu 8. ledna 1947. Umělecký pseudonym měl zabránit jeho záměně s kytaristou Davym Jonesem z kapely The Monkees. Za svůj život prodal 140 milionů desek a poslední album Blackstar vyšlo těsně před jeho smrtí. Třikrát koncertoval a jednou nahrával v Česku.

Bowie zemřel dva dny před svými 70. narozeninami po osmnáctiměsíčním boji s rakovinou. Oznámení jeho úmrtí jeho fanoušky šokovalo, protože se mu podařilo vážné onemocnění udržet před veřejností v tajnosti. Věděli o tom jen příbuzní a nejbližší přátelé

Témata:  David Bowie hudba úmrtí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 15:10

Londýnem se proháněli splašené vojenské koně

Centrem Londýna se ve středu prohánělo několik splašených koní, uprchli britské vojenské jednotce Household Cavalry. Zranění při tom utrpělo pět lidí, čtyři odvezli do nemocnice.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy