Kultura

10 hudebních festivalů v ČR, které si nesmíte nechat ujít

11.04. 20:59

V České republice se každoročně koná velké množství hudebních festivalů. Nejvíce jich fanoušci mohou navštívit během letních měsíců, kdy takzvaným open air festivalům přeje pěkné počasí. Z velkého množství si může vybrat každý fanoušek podle svého vkusu. Našli jsme ty nejlepší a nezajímavější akce.

Na Votvíráku vystoupí i Pavol Habera

11.04. 20:53

Milovice – Jeden z největších hudebních festivalů u nás potvrzuje s novou vlnou předprodeje i dalšího hosta. Na letišti v Milovicích letos poprvé vystoupí Pavol Habera & Team. Návštěvníci mají nyní poslední možnost zakoupit si vstupenky levněji než přímo na festivalu.

Brněnská muzejní noc 2017 se blíží

11.04. 20:51

Brno - Letošní Brněnská muzejní noc vypukne 20. května. Návštěvníci se mohou již tradičně těšit na otevřená muzea a galerie v pozdních večerních hodinách a především na bohatý kulturní program. Akce se koná v rámci Mezinárodního dne muzeí, jehož ústředním tématem pro rok 2017 jsou tragické dějiny…

reklama

Moravské divadlo Olomouc představuje plán na příští sezónu

11.04. 20:48

Olomouc – Příští sezóna v Moravském divadle Olomouc bude pestrá. V celkem dvanácti premiérách se na jevišti největší olomoucké scény objeví jak Cyrano z Bergeracu, tak loupežník Ernani, cynický vikomt de Valmont nebo pohádková hrdinka Jana Wericha.

Ve věku 70 let zemřel herec a režisér Jiří Ornest

09.04. 14:37

Praha - V 70 letech zemřel dnes dopoledne herec a režisér Jiří Ornest. Známý je divákům především z pražské divadelní scény, se kterou byl po mnoho let úzce spjat.

Kapely Holden a Smrtislav společně vystoupí v Brně

07.04. 14:38

Brno – Dvě pražské kapely Holden a Smrtislav vydaly nové desky a společně vyrazí na klubové turné. Jednou ze zastávek bude i brněnský klub Fléda. Optimistické album Holdenů na koncertech vybalancuje temně laděná hudba skupiny Smrtislav.

Želary v Národním divadle Brno: Srdce mé přelidněné

07.04. 11:37

RECENZE – Režisér Dodo Gombár vytvořil pro Činohru Národního divadla Brno dramatizaci povídek Květy Legátové. Inscenace Želary (srdce mé) vychází nejen z novely Jozova Hanule, podle které natočil Ondřej Trojan svůj slavný film, ale také z povídkového souboru Želary z roku 2001. Přes výborné…

Herec Jiří Pomeje má rakovinu hrtanu

07.04. 08:19

Praha - herci Jiřímu Pomeje (52) diagnostikovali rakovinu hrtanu. Informaci potvrdila jeho manželka Andrea (28). Čeká ho nyní několikatýdenní léčba a ozařování.

Zemřela známá herečka Libuše Havelková, bylo jí 92 let

06.04. 12:53

Praha - Ve věku 92 let zemřela česká herečka Libuše Havelková. Matka Ondřeje Havelky působila v Národním divadle, zahrála si například v seriálu My všichni školou povinní či ve filmu Ostře sledovaných vlacích, a je známá i dětem. Ztvárnila postavu babičky z Kouzelné školky.

Eurovize se bude i přes spory s Ruskem konat v Kyjevě, tvrdí organizátoři

05.04. 20:53

Ženeva – O změně místa konání hudební soutěže Eurovize organizátoři neuvažují. Oznámili to dnes v rekci na spekulace, že by Kyjev mohl o soutěž přijít kvůli rozhodnutí zakázat vstup na ukrajinské území ruské zpěvačce Juliji Samojlovové.

Za Warholův portrét Mao Ce-tunga zaplatil kupec na dražbě 11 milionů dolarů

02.04. 20:35

Hongkong - Portrét někdejšího čínského vůdce Mao Ce-tunga od amerického malíře Andy Warhola se dnes na dražbě v Hongkongu prodal za 11 milionů dolarů (279,2 milionu Kč). Očekávalo se přitom, že by zájemce mohl zaplatit až 15 milionů dolarů.

Zemřel herec Gösta Ekman, proslavila ho role detektiva Martina Becka

01.04. 16:51

Stockholm - V pátek po krátké nemoci zemřel švédský herec a režisér Gösta Ekman, kterého proslavila role detektiva Martina Becka. Bylo mu 77 let.

Mrzí mě politizace letošní Eurovize, svěřila se česká zástupkyně Martina Bárta

31.03. 17:31

Praha - Zpěvačku Martinu Bárta mrzí politizace letošního ročníku Eurovize. Ukrajinská tajná služba SBU zakázala vstup do země ruské zpěvačce Juliji Samojlovové za to, že v minulosti vystoupila na anektovaném Krymu.

Líza Simpsonová už má nový hlas. Po Štáchové se jejího dabingu chopila Korolová. Jak se vám líbí?

30.03. 14:18

Praha - Hlas Lízy Simpsonové po nedávno zesnulé Heleně Štáchové převezme Ivanka Korolová. Prima Cool začne novou 28. řadu animovaného seriálu The Simpsons vysílat v sobotu večer.

Herečka Ivana Uhlířová si vyzkouší roli režiséra

29.03. 19:25

Praha – Herečka Ivana Uhlířová se poprvé představí jako režisérka, a to v inscenaci Mimo zápis v pražském Studiu Hrdinů. Uhlířová si pro svůj režijní debut vybrala deníkové zápisy Paula Klee, z nichž společně s Vojtěchem Maškem vytvořila scénickou koláž, zabývající se tématem tvorby, identity a…

Fléda nabídne vystoupení skupiny Korben Dallas

29.03. 19:23

Brno – Hudební klub Fléda pokračuje v česko-slovenské alternativní jízdě. Po společném vystoupení skupiny Billy Barman a písničkářky Katarzie na začátku dubna přijedou další interpreti ze Slovenska. Korben Dallas přivezou do Brna nový materiál z alba Stredovek a jako host s nimi vystoupí česká…

Lidé se s Věrou Špinarovou (†65) rozloučí 1. dubna v Ostravě

28.03. 19:00

Ostrava - Se zpěvačkou Věrou Špinarovou, která zemřela v neděli 26. března ve věku 65 let, se může veřejnost rozloučit 1. dubna, smuteční síň krematoria ve Slezské Ostravě jim bude zpřístupněna od 09:00 do 12:00.

Už možná neuspořádám žádné turné, oznámila fanouškům Adele

28.03. 10:27

Auckland - Britská zpěvačka Adele vyděsila své fanoušky. V neděli na koncertě v novozélandském Aucklandu naznačila, že už možná na žádná další turné nevyrazí.

Nejnavštěvovanějším filmem je stále Kráska a zvíře, Masaryk se propadl o polovinu

27.03. 17:26

Praha - Podle údajů na webu Unie filmových distributorů (UFD) je nejnavštěvovanějším filmem v českých kinech už druhý týden za sebou americký film Kráska a zvíře. Zaujal nový americký sci-fi snímek Život.

Jednoho dne se vrátíš, Věrko. Nad smrtí zpěvačky truchlí Sobotka, Herman i Krajšo

27.03. 12:47

Praha - Česko dnes zarmoutila zpráva o úmrtí zpěvačky Věry Špinarové. Majitelka nenapodobitelného sytého hlasu, která loni 23. prosince oslavila pětašedesátiny, patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Truchlí hudebníci, vyjádřil se i premiér Bohuslav Sobotka.

Věra Špinarová navždy odešla: Její hlas neměl na české poprockové scéně konkurenci

27.03. 10:34

Praha - Poznávacím znamením zpěvačky Věry Špinarové byl chraplavý hlas, který ji vždy tak trochu odlišoval od ostatních zpěvaček české popmusic. Dokázala bravurně zazpívat rock, blues i pop. Říkalo se o ní, že má největší hlasový rozsah z tuzemských zpěvaček středního proudu.

Ivan Hlas se vrací do Brna, vystoupí se svým triem

24.03. 21:20

Brno – Ivan Hlas se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, v současnosti však vystupuje s dalšími dvěma hudebníky v uskupení Ivan Hlas Trio. V této formaci se představí v brněnském Klubu Mersey, kde shodou okolností hrál i k příležitosti jeho otevření v roce 1993.

Věra Špinarová je po kolapsu v nemocnici

24.03. 17:50

Praha - Ve středu večer došlo během koncertu Věry Špinarové v Čáslavi k jejímu kolapsu. Díky přítomnosti lékařky v sále a bleskovému zásahu záchranářů, jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc. Následně po stabilizaci životních funkcí byla Věra Špinarová trasportována vrtulníkem do nemocnice v…

Polsko zveřejnilo seznam 8500 esesáků z Osvětimi. Někteří ještě žijí

22.03. 15:41

Varšava - Polský Institut národní paměti (IPN) zveřejnil na internetu seznam dozorců v německém koncentračním táboře Osvětim. Seznam, který obsahuje 8500 jmen, je první takovou databázi v Polsku a patrně i na světě.

Fotogalerie