Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trapas na Oscarech: Administrátor předávání cen se omluvil za omyl

Film, ilustrační foto
Film, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Los Angeles - Společnost PricewaterhouseCoopers (PwC), která více než 80 let zajišťovala administrativní chod předávání filmových Oscarů, se dnes omluvila za omyl, kdy byl za nejlepší film vyhlášen snímek La La Land.

Na chybu se sice přišlo rychle, ale to už z pódia tvůrci muzikálu La La Land děkovali. Nejlepším snímkem se stal film Moonlight.

"Upřímně se omlouváme (tvůrcům snímků) Moonlight, La La Land, Warrenovi Beattymu, Faye Dunawayové a divákům za omyl při vyhlašování nejlepšího snímku. Moderátoři omylem dostali obálku z jiné kategorie a chyba byla rychle opravena. Zjišťujeme, jak se to mohlo stát, a hluboce se omlouváme. Oceňujeme šarm, s nímž jmenovaní, filmová akademie, (televize) ABC a (moderátor) Jimmy Kimmel situaci zvládli," stojí v omluvě firmy PwC.

Nejlepší film měli ohlásit Beatty a Dunawayová. Beatty obálku otevřel s textem Emma Stone, La La Land a Dunawayová, se známkami netrpělivosti nad Beattyho váháním, ohlásila La La Land jako nejlepší film. Stoneová získala Oscara za roli v muzikálu La La Land těsně předtím a ve chvíli mylné ohlášky držela kartu s potvrzením své výhry v ruce.

Podle listu Los Angeles Times existují dvě sady obálek s kartami vítězů ve všech kategoriích. Kožené tašky označené logem PwC s obálkami jsou umístěny každý rok na obou stranách pódia a z nich jsou přidělovány karty moderátorům a těm, kdo ceny vyhlašují. Praxe je osvědčená a slouží k tomu, aby měl večer rychlý a hladký spád.

Beattymu se do ruky dostala zjevně karta, která byla určená pro vyhlašování v kategorii nejlepší herečky.

Témata:  Americký Oscar Ceny Oscar filmové ceny Oscar filmy

Aktuálně se děje

15. dubna 2024 11:51

Počasí: Vítr v Čechách zesílí. Výstraha platí až do úterý

Úvod týdne nepřinese jen výrazné ochlazení způsobené přechodem studené fronty. Zesílí také vítr, upozornili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V nárazech má dosahovat rychlosti přes 65 kilometrů za hodinu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy