Kultura

První fotky z natáčení pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně 2 v Ledči nad Sázavou

Anděl Páně 2 stále dominuje českým kinům. Pohádku viděl téměř milion lidí

Kultura

Praha - Pohádka režiséra Jiřího Stracha Anděl Páně 2 zůstává už šestý týden nejnavštěvovanějším filmem v tuzemských kinech. Volné pokračování vánoční pohádky s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích vidělo bezmála 925.000 lidí a jeho tržby dosáhly téměř 113 milionů korun. Informovala o tom Unie filmových distributorů.

Britský zpěvák David Bowie.

Rok od úmrtí Davida Bowieho. Psal falešné písně Boba Dylana

Kultura

Londýn - Mnoho lidí si dnes v Británii připomínalo první výročí úmrtí legendárního britského hudebníka Davida Bowieho. Pocty byly podle agentury AFP zvlášť dojemné na londýnském předměstí Brixton, kde se britský zpěvák, skladatel a producent před 70 lety narodil.

Divadelní opona, ilustrační foto

Kultura

Divadelní premiéry roku 2017, které si nenechte ujít

Praha/Brno – O nejúspěšnějších divadelních inscenacích minulého roku jsme vás už informovali. Co se ale chystá v novém roce? V článku najdete výběr deseti nejočekávanějších divadelních premiér, které připravují pražská a brněnská divadla v roce 2017.

Janáčkovo divadlo v Brně

Janáčkova opera představila lednový program. Je se na co těšit?

Kultura

Brno – Opera Národní divadlo Brno zve na lednový program. Vrátí se pohádková opera Čarokraj, která naplní jeviště Janáčkova divadla tajemnými bytostmi, nebo opery Rusalka a Prodaná nevěsta, v nichž se představí sopranistka Pavla Vykopalová v hlavních rolích.

Divadlo, ilustrační foto

Kultura

Brněnské HaDivadlo uvede Směšnou temnotu

Brno – Brněnské HaDivadlo uvede v rámci svého dramaturgického cyklu MY a ONI (Sebereflexe) oceňovanou hru Wolframa Lotze. Drama jednoho z nejtalentovanějších německých dramatiků současnosti bude na české jeviště převedeno vůbec poprvé.

Carrie Fisherová ztvárnila v populární sáze Hvězdné války princeznu Leiu

Carrie Fisherová a Debbie Reynoldsová budou společně pohřbeny

Kultura

Los Angeles - Americká herečka Carrie Fisherová a její matka, herečka a zpěvačka Debbie Reynoldsová, které tento týden zemřely pouhý den po sobě, budou mít společný obřad a společně budou také pohřbeny. Novinářům to oznámil Todd Fisher, syn Reynoldsové a bratr Fisherové.

Divadlo, ilustrační foto

Kam vyrazit na Silvestra? Přehled akcí v divadlech

Kultura

Praha/Brno – Nemáte rádi hlučné silvestrovské oslavy v klubech, ale zároveň nechcete zůstávat poslední večer v tomto roce doma? Vyrazte do divadla. V článku najdete deset tipů na silvestrovské akce, které pořádají pražská a brněnská divadla.

Brno, pohled ze Staré radnicena Katedrálu sv. Petra a Pavla

Kultura

Silvestr se blíží. Kde ho oslavit v Brně?

Brno – Vánoční svátky jsou už za námi, blíží se Nový rok a je na čase přemýšlet, kde oslavíme Silvestr. Budete v čase silvestrovských oslav v Brně a ještě jste se nerozhodli, kam půjdete? Poradíme Vám.

Miroslav Donutil

Inscenace Sluha dvou pánů po dvaceti letech skončila

Kultura

Praha – Legendární inscenace Sluha dvou pánů měla včera derniéru po téměř dvaceti letech, kdy byla na repertoáru Národního divadla. Derniéra komedie Carla Goldoniho byla zároveň 600. reprízou inscenace, v níž od začátku exceloval Miroslav Donutil.

Alexandrovci odstartovali turné. Brněnské premiéře přihlíželo více než 7.000 diváků.

Příští rok začne konkurz pro doplnění souboru Alexandrovců

Kultura

Moskva - Alexandrovci přišli při nedělní letecké katastrofě u Soči o 64 členů. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu dnes oznámil, že po Novém roce začne konkurz na nové zpěváky. Zdůraznil, že cílem je udržet dobrou pověst a vysokou úroveň souboru.

Oficiální trailer na film Alien: Covenant

Kultura

VIDEO: Vetřelec je zpět. Opět v režii Scotta

Hollywood - Trvalo to dlouhé roky, ale dočkali jsme se. Kultovní Vetřelec se vrací na plátna kin a opět v režii Ridleyho Scotta. Pokračování snímku Prometheus s názvem Alien: Covenant zamíří do kin už v květnu příštího roku.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy