Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Metallica vyrazí na podzim na turné. Zastávkou bude u Česko

O2 Arena přivítá skupina Metallica.
O2 Arena přivítá skupina Metallica.
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha – Metallica dnes oznámila termíny evropské části své WorldWired Tour, kterou odstartují dva koncerty v Amsterdamu. Kapela se zastaví i v Praze a představí zde svoji novou nahrávku Hardwired… To Self-Destruct.

Metallica dnes oznámila evropské termíny své WorldWired Tour, během které vystoupí i v Praze. Na turné, které odstartují dva koncerty v Amsterdamu na podzim tohoto roku, skupina představí svoji novou nahrávku Hardwired…To Self-Destruct. Jako předkapela s nimi vystoupí norská skupina Kvelertak.

Organizátoři pražského koncertu v O2 areně si pro fanoušky připravili příjemné překvapení. Každý, kdo si koupí vstupenku na koncert, totiž obdrží nové album Hardwired…To Self-Destruct, a to buď fyzicky nebo v digitální podobě.

Poslední album Metallicy vyšlo v listopadu loňského roku na vlastním labelu kapely Blackene Recordings a vzápětí obsadilo první příčky po celém světě s prodejem přesahujícím osm set tisíc kusů během prvního týdne. Producenty alba byli Greg Fidelman, James Hetfield a Lars Ulrich.

Metallicu založili v roce 1982 bubeník Lars Ulrich a kytarista a zpěvák James Hetfield. Skupina se postupně stala jednou z nejvlivnějších a nejúspěšnějších rockových kapel hudební historie. Na kontě má kolem 110 milionů prodaných alb po celém světě a koncerty na všech sedmi kontinentech. Rockeři vydali několik multiplatinových alb, včetně desky Metallica z roku 1991, které se také označuje jako The Black Album. Jen v Americe se prodalo více než sedmnáct milionů tohoto alba, které se tak stalo nejprodávanější deskou v historii Soundscan.

Metallica je také držitelkou devíti cen Grammy, dvou American Music Awards a několika cen MTV Video Music Awards. V roce 2009 byla uvedena do Rock and rollové síně slávy a muzea. V roce 2013 se dokonce zapsala do knihy rekordů díky svému koncertu v Antarktidě, čímž se stala první kapelou, která vystoupila na všech sedmi kontinentech během jednoho roku.

Na turné jim bude předkapelou norská heavy metalová formace Kvelertak, která pochází z města Stavanger. Skupina sbírá pochvalné reakce kritiky, ale získala i několik hudebních cen. V roce 2011 byla čtyřnásobně oceněna norskou obdobou Grammy, cenou Spellemann. Kvelertak doposud vydali tři alba, z nichž poslední s názvem Nattesferd se dostalo mezi padesát nejlepších nahrávek roku 2016 podle magazínů Rolling Stones, Stereogum a Consequence of Soun.

Turné Metallicy začne 4. září 2017 v Amsterdamu a pokračuje přes Francii, Německo, Velkou Británii a další evropské země do Prahy, odkud kapela poputuje do Maďarska a Německa.

Metallica vystoupí 2. dubna 2018 v pražské O2 areně. Vstupenky budou v předprodeji od 24. března 2017 od 10 hodin v síti Ticketportal, cena se pohybuje od 1300 do 3100 korun.

Témata:  Metallica O2 Arena koncerty

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy